Dolar 32,5257
Euro 34,9376
Altın 2.436,55
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 23°C

İlk mahalle iftarı Ereğli Kapı Mahallesi’nde gerçekleşti

Aksaray Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen ve bu yıl 3.üncüsü düzenlenen mahalle iftar programının ilki Ereğli Kapı Mahallesinde yoğun bir katılım eşliğinde gerçekleşti.

İlk mahalle iftarı Ereğli Kapı Mahallesi’nde gerçekleşti
Aksaray Anadolu AŞ
31 Mayıs 2017 16:46

Aksaray Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen ve bu yıl 3.üncüsü düzenlenen mahalle iftar programının ilki Ereğli Kapı Mahallesinde yoğun bir katılım eşliğinde gerçekleşti.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın göreve gelmesiyle birlikte 3 yıl önce başlayan Mahalle İftarı geleneği bu yılda Ramazan ayının bolluk, bereketini eşliğinde mahallelerde yaşatılıyor. İnsanlara Ramazan ruhunu aşılamak, toplum arasında kaynaşmayı sağlamak ve aynı zamanda çocuklara Ramazan’ın örf ve adetlerini öğretmen amacıyla başlatılan Mahalle İftarının ilki Ereğli Kapı Mahallesinde Selçuklu İlkokulu Bahçesinde gerçekleşti.

Ereğli Kapı sakinleri, mahallelerinde düzenlenen iftar programına yoğun ilgi gösterdi. İftar saatinden önce kendileri için hazırlanan masalarda İftar Ezanın okunmasını bekleyen Mahalle sakinleri, sofralarını yakınları ve komşularıyla paylaştı.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, iftar saatinden önce vatandaşları tek tek ziyaret edip Ramazanlarını tebrik etti. Top Atışı ve ezanın okunmasıyla birlikte okul bahçesini dolduran insanlar hep birlikte iftar yapmanın keyfini yaşadılar.

Başkan Yazgı, İftardan sonra Ereğli Kapı Mahallesi sakinlerine hitaben yaptığı konuşmada tüm vatandaşların Ramazan ayını kutlayarak “Mahalle iftarlarımızın bu yıl ilkini sizlerle paylaşıyoruz. Bu ayın huzuru, bereketi, mutluluğu hepimizin üzerine olsun. Tuttuğumuz oruçlar ve yaptığımız ibadetler inşallah Allah katında kabul olur. Ramazan ayımıza huzurlu bir şekilde başladık, güzel bir şekilde tamamlamayı temenni ediyorum” dedi.

Beyaz Masa görev başındaydı

Mahalle iftarının bir diğer önemli yapan insanların istek, öneri gibi taleplerini beyaz masa aracılığı ile idareye aktarabilmesiydi. Beyaz Masa ekibi, mahalle ile ilgili vatandaşların istek ve taleplerini tek tek not aldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.