Dolar 32,3455
Euro 35,1151
Altın 2.310,52
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

‘İlmek İlmek Kardeşlik Zinciri’ adlı yardım kampanyası başlatıldı

Aksaray Belediyesi Kadın koordinasyon Merkezi, Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği ve Aksaray Müftülüğü işbirliği ile Aksaraylı ve Suriyeli Yetimler için “İlmek İlmek Kardeşlik Zinciri” adı altında atkı ve bere yardım kampanyası başlatıldı..

‘İlmek İlmek Kardeşlik Zinciri’ adlı yardım kampanyası başlatıldı
Aksaray Anadolu AŞ
18 Ocak 2016 18:08

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın eşi Hasibe Yazgı hanımefendi, Aksaray İHH Kadın Kolları Başkanı Semiha Keleş ve Aksaray Müftülüğü Temsilcisi Fehmiye Üzümcü ile birlikte Zinciriye Medresesinde düzenlenen basın toplantısında Yardım kampanyası ile ilgili kamuoyuna bilgi verdi ve herkesten destek beklediklerini kaydetti.

Aksaray Kadın koordinasyon Merkezi, Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği ve Aksaray Müftülüğü işbirliğinde başlattığımız hayırlı bir proje ile karşınızdayız.

Suriye’de yaşanan insani dramdan takdir edersiniz ki en çok savunmasız insanlar zarar görmektedir. Bunların başında da bebekler ve çocuklar gelmektedir.

Genç İHH’lı üniversiteli kardeşlerimizin bu iyilik projesine katılmamız için bizlere ve müftülüğümüze başvurmalarıyla bunu Aksaray geneline yayma kararı aldık. Bu vesile ile toplumsal duyarlılığı ve çocukların çığlığını tüm halkımıza duyurmayı amaçlıyoruz.

Şefkat ve merhametin en başta karşılık bulduğu kelime anneliktir düşüncesiyle ‘’Biz de Varız’’ dedik.

Hepimiz çocuklarımızla sıcacık evlerimizde rahat ve güvenli bir hayat yaşıyoruz.

Fakat hemen yanı başımızda Bayır Bucak’ta, Halepte, Madaya’da ve isimlerini bilmediğimiz birçok Suriye şehrinde yaşanan drama sessiz kalmayarak Müslüman kadınlar olarak üzerimize düşeni yapıyor ve masum çocuklarımıza, içine sevgimizi de kattığımız atkı ve bereleri örüp, göndererek kardeşlikte sınır tanımadığımızı buradan herkese duyurmak istiyoruz.

Örülecek atkı ve berelerden Aksaraylı 200ün üstünde yetim çocuğumuza da hediye edeceğiz. Buradan köy, kasaba tüm Aksaraylı hanım kardeşlerimize seslenmek istiyoruz:

Gerek Aksaray olsun gerekse kimsesi kalmamış, savunmasız Suriyeli çocuklar olsun, hepsini bizlere Allah’tan bir imtihan kabul edip onları mutlu edelim.

Komşularımızla, akrabalarımızla öreceğimiz atkı ve berelerle kadın dayanışmasını gösterelim. Buradan üniversiteli kardeşlerimizi duyarlılıklarından dolayı ayrıca tebrik ediyoruz.

  Öreceğiniz ürünleri Zinciriye Medresesi yanında, Tarihi Paşa hamamı arkasındaki Kadın Koordinasyon Merkezimize 15 Şubat’a kadar teslim edebilirsiniz.

  Yapacağınız bu iyilikle Aksaraylı hanımlar olarak bizlere yakışanı yapmış olmanın huzuru ve gururunu yaşayacağımızı temenni ediyor, desteklerinizi bekliyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.