Dolar 32,4396
Euro 34,7447
Altın 2.440,06
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
25°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 23°C
Pts 22°C
Sal 21°C

İnanmayanların Cebi Yanacak

21 Eylül 2018 16:17

Dün, Belediye Meclis Salonu’nda Başkan Yazgı, ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş, Esnaf Odalar Birliği Başkanı Doğan Ceylan ve diğer Sanayi Odalarının başkanlarının da katıldığı Sanayi Projesi konusunda basını bilgilendirme toplantısı vardı.

Sanayi Projesi ile ilgili başta Başkan Yazgı olmak üzere diğer tüm oda başkanları yaşanan gelişmeler ile ilgili bilgiler verdiler.

Başkan Yazgı dünkü toplantıda Yeni Sanayi Dükkânlarının önümüzdeki yıl ortalarında bitirilip hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

Daha doğrusu müteahhit firmanın açıkladığı tarihin bu olduğunu belirtti.

3 sene gibi oluşan beklenti çok daha kısa bir süreye çekilmiş görünüyor.

Yeni Sanayide önce Devlete, ardından Başkan Yazgı’ya ardından da TOKİ ye güvenip dükkan alan bin 620 kişiye şimdiden hayırlı olsun.

Sanayi Projesi tartışılırken biz hem yayın organlarımız vasıtası ile hem de aklımızın erdiğince sözlü olarak bu işin altından ancak devlet desteği ve güvencesi ile kalkışılabileceğini, o nedenle Belediyenin projesi içerisinde yer almanın en doğrusu olduğunu defalarca belirttik, anlatmaya çalıştık.

Ama rant peşindeki bazı bozguncular bir çok kişinin aklını çeldiler.

O gün boş vaatlerin peşinde koşanlar şimdi Yeni Sanayide nasıl yer edinebileceklerinin telaşı içerisindeler.

Elbetteki onlar da mağdur edilmeyecekler.

Onların da mağdur edilmeyeceğini dünkü toplantıda hem Başkan Yazgı hem de diğer oda başkanları da belirttiler.

Ama bekleyecekler!

TOKİ ile yeniden masaya oturulacak, yeni ihale yapılacak, mevcut projeye ek proje hazırlanacak…

Yani süreç büyük olasılıkla biraz uzun olacak.

Sanırım bu da istemeden de olsa Devlete güvenmemenin bir nevi cezası olacak.

İşin acı yanı da, çok pahalı denilerek caydırılmaya çalışılan o bin 620 kişinin sahip olduğu fiyatlardan dükkan sahibi olamayacaklar.

Çünkü, maliyetler şu anda neredeyse 2 katı artmış durumda.

Neredeyse hepimiz, şu anda mevcut olan sanayi taşınınca boşalan yerin TOKİ tarafından yapılacağını sanıyorduk.

Dün özellikle bunu sordum.

Öyle değilmiş.

Yeni Sanayi yerine taşınınca boşalan yere TOKİ değil oradaki mülk sahipleri ve Aksaraylı Müteahhitler yeni yerler yapacakmış.

Başkan Yazgı bu soruma yanıt verirken; “TOKİ Aksaray’a çok fazla katma değer sağlamıyor. Biz şu anki sanayide yeni inşaat alanlarını Aksaraylıların oluşturarak burası için harcanacak paranın tümüne yakınının yeniden Aksaray’da kalmasını ve bu yerin sahibinin de aracısız Aksaraylılar olmasını hedefledik. Bu nedenle de mevcut sanayi yeniden yapılırken bu TOKİ vasıtası ile olmayacak” diyerek içimizi ferahlattı.

Daha yazılacak çok şey, değinilecek çok konu var ama biz yazımızı;

ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN

Diyerek noktalayalım.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.