Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
20°C
Parçalı Bulutlu
Paz 22°C
Pts 26°C
Sal 31°C
Çar 26°C

İnceöz’den batı basınına tepki!

Ak Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, özellikle Avrupa basınında 15 Temmuz darbe girişimini sulandırma çabasına sert tepki gösterdi..

İnceöz’den batı basınına tepki!
Aksaray Anadolu AŞ
29 Temmuz 2016 19:47

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda konuşan İnceöz, “Bu eleştirileri kabul etmediğimizi belirtmek istiyorum. Her şey Türkiye’nin ve dünyanın gözü önünde cereyan etmiştir. 15 Temmuz gecesi yaşananlar, apaçık bir şekilde, devlet kurumlarına, özellikle de Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sızmış ve yıllarca kendilerini kamufle etmiş bir yapı tarafından, sinsi Vatan hainleri tarafından gerçekleştirilmiş bir darbe girişimidir ve bu anlamda da yaşananlar ortadadır. Bütün bu eleştirilere, haksız ve yersiz bir şekilde yazan ve gerçekleri çarpıtan tüm basına biz de buradan hadi oradan diyoruz, bunları kabul etmediğimizi net bir şekilde tavrımızla da ortaya koymuş oluyoruz” dedi.

OHAL kararı gerekli bir adımdı

OHAL kararının hain yapının temizlenmesi için atılması gereken adım olduğunu ifade eden İnceöz, “15 Temmuz darbe girişimine karşı, OHAL kararı alındı bu terör örgütüyle mücadele için, kanun hükmünde kararnamelerle. Bu karar; ülkemizin, demokrasimizin, devletimizin, her alanda, kurumları içerisindeki bu sinsi ve hain yapının temizlenmesi için atılması gereken adımlardı. Burada Parlamentoya da tavrından dolayı yürekten teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Vatansever, hain ayırımını dikkatli yapmak gerek

İnceöz sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

“Özellikle Türk Silahlı Kuvvetlerinin içerisine sızmış bir yapının gerçekleştirmiş olduğu darbe girişiminden bahsediyoruz. Bu anlamda da orada kahramanca, fedakârca canını hiçe sayarak mücadele eden, gerek emniyet gerek askeriyenin içerisindeki kahraman askerlerimizin, emniyet güçlerimizin de buradan hakkını vermek gerekir, bunun ayrımının çok net bir şekilde yapılması gerekir. Burada üniformalı vatan hainleriyle üniformalı vatansever askerlerimizin ayrımına dikkat etmemiz lazım.”

Terörle mücadelede kararlılık vurgusu

Tüm terör örgütleri ile kararlı mücadelenin süreceğini de vurgulayan AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, “Sadece Fethullahçı Terör Örgütüyle değil, PKK ve diğer bütün terör örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir. İnşallah Türkiye buradan, bu süreçten demokrasisini, kurumlarını çok daha güçlendirerek, önüne koyduğu hedefleri gerçekleştirme konusunda azimli ve kararlı bir şekilde yoluna devam edecektir” ifadelerini kullandı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.