Dolar 32,3653
Euro 34,9637
Altın 2.325,37
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

İnceöz’den yeni ‘Askerlik Kanunu’ açıklaması

Aksaray Milletvekili AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, TBMM Genel Kurul’unda kabul edilen “Askerlik Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun” ile ilgili basın açıklamasında bulundu..

İnceöz’den yeni ‘Askerlik Kanunu’ açıklaması
Aksaray Anadolu AŞ
15 Ocak 2016 22:41

TBMM Meclis Genel Kurul çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini, bu hafta görüşmeleri yapılan Askerlik Kanunu ve Bazı kanunlarda Değişik Yapan Yasa ile, bir çok düzenlemenin kabul edildiğini, 2016 yılının yatırım ve hizmet yılı olacağını, seçim beyannamesinde ve 2016 Eylem Planında Yer alan taahhütlerin tek tek gerçekleştiğini ifade etti.

Söz konusu kanun ile ilgili açıklamalarda bulunan İnceöz;

Meclis Genel kurulunda bu hafta görüşülerek kabul edilen yasa ile;

Yurt dışında oturma veya çalışma izniyle en az 3 yıl süreyle bulunan ve 38 yaşını tamamlayan Türk vatandaşları, bin avro ödeyerek askerlik yapmış sayılacak. Yeni yasa ile dövizle askerlik 6 bin avrodan bin avroya düşüyor.

YASA İLE İŞVEREN YÜKÜ AZALTILIYOR

100 liralık sigorta prim yükünü Hazine karşılayacak

Asgari ücretin bin 300 liraya çıkartılması nedeniyle artan işveren yükü azaltıyor. Her işçi için 100 liralık sigorta prim yükünü, Hazine karşılayacak. Ancak aylık prim ve hizmet bilgilerini yasal süresi içinde vermeyen, sigorta primlerini yasal süresi içinde ödemeyen, çalıştırdığı kişileri sigortalı olarak bildirmeyen işveren destekten yararlanamayacak.

Maden İşletmelerinde maliyet artışı karşılanıyor

Linyit ve taş kömürü çıkaran yeraltı maden işletmelerinde, fazla çalışma ücreti, yıllık izinlerin arttırılması, çalışma süresinin 37,5 saate düşürülmesi, çalışanların ücretinin 2 asgari ücretten az olamayacağı nedenleriyle oluşan maliyet artışlarının karşılanmasına ilişkin destek verilebilecek. Bu destekler, bakanlık bütçesine konulan ödeneklerden karşılanacak.

Uluslararası aile cüzdanı

Nüfus Hizmetleri Kanununda yer alan “nüfus cüzdanı” ibareleri “kimlik kartı” şeklinde değiştirilecek ve aile kütüklerinde yer alacak bilgilere “biyometrik veri” ilave edilecek. Kayıtlar sadece elektronik ortamda tutulacak.

Kimlik kartı hiçbir kişi ve kurum tarafından alı konulamayacak.

Doğum bildirimleri kanuni sürede yapılırsa, nüfus cüzdanlarından değerli kağıt bedeli alınmayacak.

Nüfus cüzdanını kaybedenler ile doğum olayını süresi içinde bildirmeyenlere uygulanan idari para cezası kaldırılacak.

Evlenme işlemi tamamlanan çiftlere uluslararası aile cüzdanı verilecek.

Evlendiğini süresi içinde bildirmeyenlere 50 TL para cezası verilecek.

Adres bildirimlerini süresi içinde yerine getirmeyenlere uygulanan idari para cezası 480 TL’den 50 TL’ye indirilecek. Gerçeğe aykırı beyanda bulunanlara uygulanan idari para cezası ise 963 TL’den 1000 TL’ye çıkarılacak.

Kayıp kimlik kartı için 30 lira ödenecek.

Kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen kimlik kartı ve değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 15’er lira, kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 30 lira ödenecek. 31 Aralık 2016’ya kadar verilen nüfus cüzdanlarından 8 lira kağıt bedeli alınacak.

Mali tatil düzenlemesi

Özel Tüketim Vergisi, banka ve sigorta muameleleri vergisi, özel iletişim vergisi, şans oyunları vergisi ile gümrük idareleri, il özel idareleri ve belediyeler tarafından tarh veya tahsil edilen vergi, resim ve harçlarda mali tatil uygulanmayacak.

Beyana dayanan ve beyanname verme süresi mali tatil nedeniyle uzamış olan vergilerde ödeme süresi, beyanname verme süresinin son gününü izleyen günün mesai saati bitimine kadar uzamış sayılacak.

Yasa ile getirilen düzenlemelerin tüm vatandaşlarımız için hayırlı olmasını diliyorum, dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.