Dolar 32,3640
Euro 34,9634
Altın 2.324,41
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 18°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

İnsan bisikletteyken kendisi ile baş başa kalabilir

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Volkan Ertit, bisikletin, kişinin kendisi ile baş başa kalabilmesine olanak sağlayan bir araç olduğunu ifade etti.

İnsan bisikletteyken kendisi ile baş başa kalabilir
Aksaray Anadolu AŞ
7 Mart 2017 17:01

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Volkan Ertit, bisikletin, kişinin kendisi ile baş başa kalabilmesine olanak sağlayan bir araç olduğunu ifade etti.

Bisikletin bireylerin sağlıklı yaşamına ve çevreye sunduğu katkıların artık herkes tarafından iyi bilindiğini, kampüste de bisikletle ulaşımın yaygınlaştırılmasına yönelik bir takım çalışmalar yapıldığını söyleyen Ertit, bisikletin tüm bu artılarının yanında, kişiye verimli bir düşünme ve kendisi ile baş başa kalabilme olanağı tanıyan bire araç olduğunu belirtti.

Üniversite yıllarında bisiklet kullanmaya başladığını ve lisansüstü eğitimleri için bulunduğu Belçika ve Hollanda’da da dâhil olmak üzere 10 yıldır hayatında bisikletin olduğunu ileten Volkan Ertit, “Bisiklet benim için ‘sağlık’ olmasının ötesinde anlamlar içeriyor. Bisiklet üzerindeyken geçirilen saatler kişinin dünya ile bağını bir nebze de olsa kesebildiği, kendisi ile yalnız kalabildiği, düşünmeye fırsatının olduğu zamanlardır. Kişisel hayatımda, kendime dair aldığım pek çok kararı bisiklet kullanırken şekillendirmişimdir. Bir otobüs yahut benzeri toplu taşıma araçlarında, kendinizle baş başa kalmanız bisiklete oranla çok daha zor. Yani bisiklet kullanmak hayatı daha mutlu yaşamanızı sağlar ve hayatınızı daha da güzelleştirme adına alacağınız pek çok kararı da olumlu yönde etkiler” dedi.

Volkan Ertit, kendisine iyilik yapmak isteyen herkesin, bahar dönemi ile beraber bir bisiklet edinerek buna başlayabileceğini vurguladı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.