Dolar 32,3275
Euro 34,6072
Altın 2.393,12
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 16°C
Açık
Aksaray
16°C
Açık
Pts 18°C
Sal 22°C
Çar 23°C
Per 25°C

InstaFollow Instagram Hesabınızı Nasıl Riske Atabilir?

Fobito kanalımızda yeni serilerimizle sizlere taşınabilir dünyanın ilgi cazip uygulamalarını anlatmaya devam ederken geçtiğimiz günlerde “Melek …

InstaFollow Instagram Hesabınızı Nasıl Riske Atabilir?
Aksaray Anadolu AŞ
16 Şubat 2021 19:12

Fobito kanalımızda yeni serilerimizle sizlere taşınabilir dünyanın ilgi cazip uygulamalarını anlatmaya devam ederken geçtiğimiz günlerde “Melek Yüzlü Şeytan Uygulamalar” serimizi başlatmıştık. Kullanırken hoş lakin siz farkında olmadan ferdî bilgilerinize erişebilen uygulamaları incelediğimiz görüntü serimizin ikinci konuğu InstaFollowers uygulaması oldu.

Birçok kişi için toplumsal medya hayatlarının büyük bir kesimi haline gelmişken toplumsal medyada nasıl bir performans gösterdiklerini görmek isteyenler çeşitli platformlara yöneliyor. Instagram kullanıcılarının yöneldiği bu uygulamalardan birisi olan InstaFollowers, sizi takibi bırakanları gösterdiğini sav ediyor. Bizse yeni videomuzda uygulamanın taşıdığı riskleri sizlere anlattık.

Instagram hesabınızı riske atıyor olabilirsiniz:

blank

Uygulamadan kısaca bahsetmek gerekirse InstaFollowers, sizi kimin takip ettiğini yahut takibi bıraktığını görmenizi sağlamakla hudutlu kalmıyor. Uygulama, bunların yanı sıra sizi kimin engellediğini, geri takip etmediğini ve yorum yaptığını gösteriyor, toplumsal medya performansınızı da özet bir formda karşınıza çıkarıyor.

Kullanımı büsbütün kullanıcının sorumluluğunda olan InstaFollowers, benzeri birden fazla uygulama üzere birtakım riskler taşıyor. Uygulama, kullanıcılarından Instagram kullanıcı isimlerini, telefon numaralarını ve e-posta adreslerini talep ediyor. Ayrıyeten uygulama üzerinden hesabınıza giriş yapabilmek için Instagram şifrenizi de uygulamaya göstermiş oluyorsunuz.

blank

Uygulamanın en büyük riski de buradan doğuyor. Uygulamanın hesabınızdaki iletilere erişebildiğine yahut sizin isminize hareket ettiğine dair bir delil bulunmasa da siz şifrenizi girmiş olduğundan bunları yapabilme imkânına sahip. Ayrıyeten uygulamayı kullandığınızda arkadaşlarınızın hesapları da ifşa olma riski taşıyor. Sizle birlikte takip ettiğiniz bireylerin yaptığı paylaşımlar, hesapları bâtın olsa bile ortaya çıkabilir.

Şayet toplumsal medya hesabınızın ayrıntılarını görmek için InstaFollowers yahut benzeri öbür uygulamalardan birini kullanıyorsanız, hesabınızın sizin bilginiz dışında etkin olup olmadığını anlamak için ufak bir ipucu bulunuyor. Bu ipucunu öğrenmek ve bu üslup uygulamalar hakkında fikir edinmek için üstteki görüntümüzü izleyebilirsiniz.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.