Dolar 32,3755
Euro 34,9680
Altın 2.325,67
BİST 9.057,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

iPhone 13’te Kurtarma Modunun Nasıl Çalışacağı Ortaya Çıktı

Apple’ın yeni amiral gemisi serisi iPhone 13, henüz çıkmasına aylar varken hakkında bolca konuşturmayı başardı. Özellikle tasarım noktasında şarj …

iPhone 13’te Kurtarma Modunun Nasıl Çalışacağı  Ortaya Çıktı
Aksaray Anadolu AŞ
27 Şubat 2021 18:24

Apple’ın yeni amiral gemisi serisi iPhone 13, henüz çıkmasına aylar varken hakkında bolca konuşturmayı başardı. Özellikle tasarım noktasında şarj girişinin kaldırılacağına dair ortaya çıkan bilgiler hem çok dikkat çekti hem de beraberinde bazı sorular ortaya çıktı.

Bu sorulardan cevabı en çok merak edileni, iPhone’larda kurtarma modunun kablo bağlantısı ile başlatılması durumu. Şarj girişinin ortadan kalkmasıyla kablolarla bağları tamamen kopacak olan iPhone 13’te kurtarma modunun nasıl başlatılacağı sorusuna gelen ilk cevap, beraberinde üç alternatif yöntem sunuyor.

İddialara göre Apple, sorunun çözümü için ‘Internet Recovery’ isimli yeni bir özellik üzerinde çalışıyor:

Tabii ki böylesine bir yenilikle gelmeye hazırlanan Apple’ın bir çözümünün olmayacağını düşünmek çok da mantıklı değil. Ortaya çıkan bilgilere göre Apple, her işi kablosuz halletmenin bir yolunu bulmak için bir süredir çalışıyor. Kurtarma modunun kablosuz başlatılması noktasında ise ‘Internet Recovery‘ isimli bir özellik üzerinde çalışıldığı söyleniyor.

Bu özellik şu an için yazılım tarafında üç farklı seçenek üzerinde şekilleniyor. Bu üç özellikten ilki ve iddialara göre Apple’ın da ilk tercihi olan özellik, kurtarma modundaki iPhone’ların Finder/iTunes üzerinden bulunması ve bulunan cihazın yine iTunes/Finder üzerinden kontrol edilerek kurtarma modunun kullanılması üzerinde duruyor.

Bunun dışında diğer iki özellik ise kurtarma modunu aktif etmek için Bluetooth kullanma ve cihazın doğrudan ‘Internet Recovery’ modunun aktif edilerek gelecek yönlendirmelerle işlemin gerçekleştirilmesi üzerinde duruyor.

Bu bilgiler henüz resmi bir kaynak tarafından doğrulanan bilgiler değil. Ancak iPhone 13’ün şarj girişi olmadan geleceğini düşünürsek, yukarıdaki seçeneklerden birini iPhone 13’te görme ihtimalimiz de var gibi görünüyor.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.