Dolar 32,2497
Euro 34,6723
Altın 2.398,13
BİST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Az Bulutlu
Aksaray
23°C
Az Bulutlu
Per 25°C
Cum 22°C
Cts 16°C
Paz 17°C

IQOS Nedir? Bilinmesi Gerekenler

IQOS Nedir? Bilinmesi Gerekenler
Aksaray Anadolu AŞ
6 Aralık 2023 16:18

IQOS, son dönemlerde popüler hale gelen ve hem sigara hem de elektronik sigara içenlerin dikkatini çeken bir üründür. Bu ürün ile kullanıcılar normal sigaradan alınan keyfi ve zevki sonuna kadar yaşarken, sigaranın zararlı etkilerinden ise önemli ölçüde kurtulmaktadır.

blank

IQOS Nedir?

IQOS, Philip Morris International tarafından geliştirilen bir elektronik sigaradır. Ancak bilinen elektronik sigaralar gibi likit kullanımı olmayan bir seçenektir. Burada kullanıcılar, Heets veya Terea adı verilen özel tütün çubukları kullanmakta ve bunlar sayesinde gerçek tütün keyfini yaşama imkanı yakalamaktadır.

IQOS elektronik sigara, farklı bir çalışma prensibine sahiptir. Burada yanma olayı yoktur ve bunun yerine tütünlerin yüksek sıcaklıklara kadar ısıtılması vardır. Yüksek sıcaklıklara kadar çıkarılan tütünler, aromasını ve tadını bırakmakta ve böylece kullanıcılar sigara keyfi yaşamaktadır.

PMI tarafından geliştirilen söz konusu cihazın kendi içerisinde farklı modelleri vardır. ILUMA, ILUMA Prime ve IQOS 3 Duo yaygın olarak tercih edilen IQOS modelleri olarak dikkat çeker. Genel çalışma prensibi aynı olmasına karşın her bir modelin kendine has özellikleri, avantajları ve içim deneyimi vardır.

blank

IQOS Avantajları Nelerdir?

Sigara tiryakilerinin geleneksel sigaralara ilişkin en önemli şikayetinin sağlık problemlerine neden olması veya sağlığa zararlı olması olduğu bilinmektedir. Öyle ki, sigaranın sağlığa zararlı etkileri olmasaydı, dünya genelindeki kullanım günümüzdekinin birkaç katı olacaktı.

IQOS tarafından bu noktada sağlanan en önemli avantaj, sigaranın sağlığa zararlı etkilerini önemli ölçüde engellemesidir. Bu sayede kullanıcılar, sigaradan kaynaklı risklerden büyük ölçüde kurtulur.

IQOS tarafından sağlanan bir diğer avantaj ise kokudur. Bilindiği gibi normal sigaraların kullanımı sonucunda kullanıcıların ellerine ve kıyafetlerine sigara kokusu adeta yapışır. Bu cihazlarda ise kokunun ele veya kıyafetlere yapışması gibi bir durum söz konusu değildir.

blank

IQOS Fiyatları

IQOS fiyatları, tercih edilen cihazlara göre farklılık göstermektedir. ILUMA; ortalama 5.500 TL fiyata sahipken, ILUMA Prime fiyatı ise 8.000 TL seviyesindedir. IQOS 3 Duo ise 4.500 TL’ye satılmaktadır.

Buradaki rakamlar, satış noktasına ve ürünle verilen aksesuarlara göre farklılık gösterebilmektedir. Ancak söz konusu cihazların ortalama fiyatları genel itibariyle bu seviyelerdedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.