Dolar 32,3767
Euro 34,9830
Altın 2.326,16
BİST 9.075,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

İşbaşı eğitim programı ile yüzlerce istihdam

İşbaşı eğitim programı ile yüzlerce istihdam
Aksaray Anadolu AŞ
22 Ağustos 2019 23:32

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından “BURASI AKSARAY BURADA İŞ VAR” sloganıyla istihdamın artırılması kapsamında Aksaray Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet yürüten firmalarla işbaşı eğitim programı protokolü imzalanmaya devam ediyor.

Bilhassa işgücü piyasasında işverenlerin nitelikli eleman ihtiyacı işbaşı eğitim programları marifeti ile karşılanıyor. Özellikle son 1 hafta içerisinde 150 kişilik istihdam gerçekleşti. Kursiyerlerimiz bir taraftan mesleki deneyim ve tecrübe kazanırken, bir taraftan da günlük 77,71 TL, Öğrenciler için 58,27 TL, İşsizlik ödeneği alanlar için 38,85 TL ödeme yapılıyor.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI İLE 8 AYDA 800 İSTİHDAM

Gençlerin işbaşı eğitim programı kapsamında teşvik bilgilerine pratik ekleyerek İŞKUR sayesinde özel sektör marifetiyle edindikleri deneyimlerine özgeçmişlerinde yer verilecektir. Bununla birlikte işbaşı eğitim programı kapsamında kursiyer olarak başlayan vatandaşlarımızın genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primleri de İŞKUR tarafından karşılanıyor.

İşbaşı Eğitim Programları imalat sektörleri için en fazla 6 ay diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay maaş ve sigorta desteği olarak uygulanmaktadır. Daha detaylı bilgi için www.iskur.gov.tr adresi ve bizzat İŞKUR’a müracaat ederek bilgi edinebilirler.

ÇALIŞAN ANNELERE 400 TL ÇOCUK BAKIM DESTEĞİ

Ayrıca kurslar kapsamında 2 ile 5 yaşında çocuğu olan çalışan annelere 400 lira Çocuk Bakım Desteği, İşte Anne Programı kapsamında ise 0 ile 15 yaş arası çocuğu olan annelere ise günlük 80 TL ödenmektedir..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.