Dolar 32,5785
Euro 34,6971
Altın 2.521,50
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 28°C
Sal 30°C

İŞKUR ihracat devlerini ziyaret ediyor

İŞKUR ihracat devlerini ziyaret ediyor
Aksaray Anadolu AŞ
12 Mayıs 2017 13:01

Colin’s ve Loft gibi dünya çapında markalara sahip Eroğlu Giyim, plastik boru ve tesisat sistemleri üzerine yeni yatırımlar yaparak sektöründe ‘sistem üreticisi’ olma yolunda ilerleyen Kalde Şirketi, Avrupa’nın önde gelen transmikser üretim tesislerinden birisi haline gelen ve Mercedes-Benz Türkiye, Ford Otomotiv, Renault ve MAN firmaları tarafından onaylanmış üst yapı firması İMER, Tekstil ihracatçısı İlse Tekstil, dış ayna ve mühendislik cam ürünleri üretmenin yanı sıra araçlar için ön modül taşıyıcı, ön ve arka tamponlar, marşpiyer ayna ve mühendislik cam ürünleri de üreten Otomotiv yan sanayi firmalarından Mahna Otomotiv Sanayi Fabrikası, Türkiye’de önde gelen panel radyatör üreticilerinden Borsan, Türkiye’nin ve Dünya’nın sektörel bazda güçlü ve saygın tahıl depolama ve taşıyıcı ekipmanlar üreten şirketi MySilo, 327 milyon m²’lik üretimiyle Türkiye oluklu mukavva endüstrisinin lider üretici firmalarından Dunapack Dentaş Kağıt, Dünyanın en büyük lastik üreticisi Bridgestone ile Sabancı Holding’in ortak kuruluşu olan Brisa olmak üzere OSB’de yer alan dev ihracatçı firmalar büyüyerek yoluna devam ediyor. Temennimiz ilimizde 100 milyon dolar ihracat ve 10.000 ilave istihdam hedefi yakalanmasıdır.

6222 KİŞİ 10 MAYIS İTİBARİYLE AKSARAY’DA İŞBAŞI GERÇEKLEŞTİRDİ.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla başlayan Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı kapsamında Aksaray ilimizde her geçen gün ekonomik alanda olumlu gelişmeler yaşanıyor. Bilhassa ilimizde Sayın Valimiz, Milletvekillerimiz, Ticaret Sanayi Odamız ve sektörün temsilcileri ile yürütülen çalışmalar netice veriyor. Bugün dev ihracatçı firmalarımız kapasite artırımını, artı istihdamı, ihracatı, üretimi konuşuyor. Bu doğrultuda Aksaray ilimiz ve yatırımcı işadamlarımız Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına kulak vererek İlimizde Sayın Valimizin ve milletvekillerimizin öncülüğünde yürütülen Milli Seferberlik kapsamında 4805 artı istihdam sağlanmıştır. İstihdam kapsamında 4805,Toplum yararına Çalışma kapsamında 960,İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 457 Olmak üzere Toplamda 6222 kişi 10 Mayıs İtibariyle Aksaray’da işbaşı gerçekleştirdi.

TARİHİN EN BÜYÜK İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ

Bugün Aksaray Çalışma Ve İŞKUR’umu İl Müdürlüğünce Eroğlu giyim firmasında işbaşı eğitim programı vesilesi ile 80 kişiyi başlatıyoruz. Şubat ayı içerisinde başlattığımız personelle birlikte İŞKUR işbaşı eğitim programı kapsamında 187. Kişiyi Eroğlu’nda başlatmış olacağız. İŞBAŞI eğitim programı en az iki sigortalı çalışanı olan iş yerlerine 3 ay maaş ve yılsonuna kadar 773 TL’lik sigorta desteği verilmektedir. İşbaşı eğitim programı ile gençlerimiz mesleki deneyim ve iş tecrübesi kazanıyor. Programa katılan gençlerimize aylık net asgari ücret ödüyoruz. Tüm işverenlerimiz + istihdam ve işbaşı eğitim programı teşviklerinden yararlanmaya davet ediyoruz. Çünkü bu teşvik tarihin en büyük istihdam seferberliğidir.

BÜYÜK FİRMALAR MAYIS AYINDA 500 KİŞİ ALACAK!

İlimizde faaliyet gösteren;

* MERCEDES BENZ TÜRK AŞ –LOJİSTİK ELEMANI

* EROĞLU GİYİM MAKİNECİ

* İLTEKS TEKSTİL –MAKİNECİ

* SÜTAŞ AŞ-SÜT ÜRETİM ELEMANI

* DENTAŞ –KARTON, KÂĞIT ELEMANI

* İMER LTD.ŞTİ-KAYNAKÇI, FORKLİFT OPERATÖRÜ

Olmak üzere pek çok firma ve işverenimiz önümüzdeki günlerde 500 kişiyi mayıs ayında Aksaray İŞKUR aracılığı ile artı istihdam ve işbaşı eğitim programı kapsamında işe alacaktır..

Bu itibarla iş arayanların İl müdürlüğümüze bizzat müracaat etmeleri gerekmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.