Dolar 32,3143
Euro 35,1060
Altın 2.290,78
BİST 9.057,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C

İslam Denilince Akla Sevgi Gelmeli

17 Kasım 2015 21:56

Şu anda İşid tüm dünyada terör estiriyor. Kafa kesiyor,canlı bombalar patlatıyor. Binlerce insanı masum, çocuk, yaşlı, kadını ayırdetmeden öldürüyor. Ve yaptığı bu canilikleri İslam adına Allah adına yaptığını iddaa ediyor. İslam hakkında bilgisi olmayan veya az olan Batı ve ABD halkı da İşid’in uyguladığı terör yüzünden de İslama karşı bir fobi oluşmuş durumda. Dünyanın bir çok ülkesindeki Müslümanlara da sırf bu yüzden potansiyel suçlu muamelesi yapılmakta. Üzerlerindeki baskı çok fazla durumda.

İşid din adına uydurulan ve Kuran’la hiçbir şekilde uyuşmayan hurafeleri uygulamakta şu anda. Buhari’de Ebu Sünen’de Tirmizi’de Ebu Davud’da yani Kütübi Sittenin tamamındaki (en bilinen ve kabul gören hadis kitapları) sözde hadislerin pratik uygulayıcısı durumunda. Kuran’ın dışına çıkıldığında ne kadar sapkın ve vahşi olunabileceği İşid tarafından tüm dünyada ve İslam alemince bilinmiş oldu. Daha önce bu hadisler gene vardı fakat uygulanmıyordu. Ne zaman İşid tarafından uygulanmaya başlandı işte o vakit İslam dininin yalnızca Kuran’dan saf vahiyden öğrenilmesi ve uygulanması gerektiği artık tüm İslam uleması tarafından da kabul görmeye ve dile getirilmeye başlandı. Daha önce savundukları ve anlattıkları bu uydurma hadislerin yanlış olduğunu artık bu hocalar ve alimler de dile getiriyor ve anlatıyorlar. İslam dininde böyle uygulamalar olmadığını, İslam’ın barış, sevgi, kardeşlik, muhabbet, dostluk ve şefkat dini olduğu sürekli anlatılmaya başlandı. Allah İşid’i vesile ederek İslam’ın yalnızca Kuran’dan öğrenilmesi gerektiğini anlatmış oldu tüm İslam alemine. İslam’ın sevgi kardeşlik dostluk dini olduğunu tüm Müslümanlar artık daha iyi anlamaya bunu tüm dünyaya anlatmaya başladı. Yüce Rabbimizin, dünyayı Kendisini aşkla sevmemiz için yarattığını kavrayan bir Müslüman karıncaya dahi zarar vermez.

Kuran’ın bütününe baktığımızda yüce Allah, birçok ayette şefkati, merhameti, sevgiyi ve güzel ahlakı bizlere tavsiye ediyor. Savaşı dahi savunma olarak bildiriyor Rabbimiz. Kendisine bir savaş açılmadığı sürece Müslüman, asla silaha sarılamaz. Haramdır bu. Hep sevgi, hep şefkat, hep akıl, hep dostluk üzerine olmalı hayatımız. Güzel ahlakını ve sevgisini arttırmalı Müslüman. Dünyanın ilacı Sevgide….. Allah anahtar bir güç vermiş bizlere. Sevgi gücü Allah’ın izniyle bütün kötülükleri nefreti sevgisizliği silecektir. Bizler yeter ki ısrarla sevgiyi savunalım,sevgiyi konuşalım,samimi sevgi dolu olalım.Allah mutlaka sevgiden yana olanların yanındadır.

“İman edenler ve salih amellerde bulunanlar ise, Rahman (olan Allah), onlar için bir sevgi kılacaktır. “ (Meryem Suresi, 96)

“…..aranızda bir sevgi ve merhamet kılması da, O’nun ayetlerindendir. Şüphesiz bunda, düşünebilen bir kavim için gerçekten ayetler vardır.” (Rum Suresi, 21)

Sevgilerimle

Hüseyin Uçkun

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.