Dolar 32,5236
Euro 34,9082
Altın 2.422,62
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Per 30°C
Cum 27°C
Cts 24°C
Paz 24°C

İslami İlimler Derneği eğitim binasının temeli atıldı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İslami İlimler Fakültesi (İİF) Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bahaüddin Varol, sadece yazan, okuyan değil, aynı zamanda aksiyon ve dava sahibi gençler yetiştirmek arzusunda olduklarını belirtti..

İslami İlimler Derneği eğitim binasının temeli atıldı
Aksaray Anadolu AŞ
7 Kasım 2016 10:56

İİF öncülüğünde kurulan Aksaray İslami İlimler Derneği’nin eğitim binasına kavuşması için yapılan çalışmalar meyvesini vermeye başladı.

Hayırsever Faruk Özata’nın verdiği bağış ve desteklerle binanın temeli atıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan İİF Dekanı ve Dernek Başkanı Prof. Dr. Mehmet Bahaüddin Varol, amaçlarını anlattı.

Derneğin Fakülte ile bağlantılı olduğunu kaydeden Varol, “Toplumumuzun ihtiyaç duyduğu nitelikli, şahsiyetli, inançlı ve imanlı gençlerin yetişmesini sağlamak üzere bu derneği kurduk. Böyle bir dernekle öğrencilerimize farklı imkânlar sunmak, onların daha güzel yetişmesine vesile olmak niyetindeyiz” dedi.

Bu arzu çerçevesinde şehrin kanaat önderleriyle ve büyükleriyle görüşmeler yaptıklarını, onların duasını aldıklarını dile getiren Varol, “Allah karşımıza Faruk Özata ağabeyimizi çıkarttı. Derneğe bu arsayı bağışlayan, inşaatın yapımına katkılar sunan ve sunacak olan Faruk ağabeyimize çok teşekkür ederim. Allah yardımlarını bereketli eylesin, sayılarını arttırsın” dedi.

İnsan yetiştirme noktasında gayret göstereceklerini de belirten Prof. Varol, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“15 Temmuz’da olduğu gibi başımıza birçok musibet gelebiliyor. Sadece yazan ve okuyan değil, gerektiğinde kurşunlara göğsünü siper edebilecek gençlere ihtiyacımız var. Biz ‘Sadece Kur’an, sünnet, hadis okuyalım’ demiyoruz; biz bir aksiyon, bir dava sahibi de olmayı arzu ediyoruz. Fakültemiz de, derneğimiz de şehrimizde güzelliklere vesile olacak.”

Yapılan bu açılış konuşmasının ardından Mimar Hamdi Toksan, binanın fiziksel özelliklerine ilişkin bilgiler verdi ve Cemalettin Perek’in duasının ardından binaya ilk harç döküldü.

Törene ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Müftü Cemalettin Bal, Rektör Yardımcıları, şehrin kanaat önderleri ve öğrenciler katıldı. Tören öncesinde heyet, Somuncu Baba Külliyesi’nde, Derneğin planladığı çalışmalar üzerine istişarelerde bulundu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.