Dolar 32,5150
Euro 34,9633
Altın 2.430,04
BİST 9.800,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 23°C

İşletmelerin En Verimli Hali için: İşletme Koçluğu ve Ekip Yönetimi

İşletmelerin En Verimli Hali için: İşletme Koçluğu ve Ekip Yönetimi
Aksaray Anadolu AŞ
24 Mart 2022 14:51

İşletmelerde rekabet avantajı için; geleneksel kalıpların ardına geçerek çalışılan bir işletme koçu sayesinde sektörel değişimlere ayak uydurabilen, bilgi/deneyim yönünden profesyonel yardım alan bir işletmeye dönüşmek tercih edilmektedir.

İşletme koçluğu işletmenin kendi özelinde oluşturacağı hedefler planı dahilinde bilgi ve deneyime sahip uzmanlardan destek alarak hedeflere ulaşılan yolda sistematik bir düzende ilerlemesini sağlamaktadır. İşletme koçunun temel amacı daima destek olduğu firmanın faaliyetlerine ve işletme ortaklarının hayatlarına değer katmaktır.

İşletme koçu olmak için hem yaşam konusunda hem de iş faaliyetleri konusunda ciddi deneyimler elde etmiş olmak, bu deneyimler sırasında etrafta olup biteni gözlemleyebilmiş ve değerlendirebilmiş olmak, farkındalık sahibi olmak ve profesyonel bir çalışma hayatı geçirmiş olmak gerekmektedir.

blank

İşletme koçları iş veren/yönetim/iş yeri sahibi kadrosunun büyük resme bakmasına yardımcı olmakla beraber zayıflıkları geliştirmek için daima destek olan kişilerdir. İş geliştirme fırsatlarının fark edilmesini, geçiş dönemlerinin atlatılmasını. Kişisel hayat ve iş hayatı arasında denge kurulmasına destek olur.

İşletmelerde Ekip Yönetimi

Ekip bir işletmede yöneticiler ve işletme sahipleri için en değerli sermayedir. Dolayısıyla bu sermayenin yönetimi yani ekip yönetimi sermayeyi en doğru şekilde değerlendirmek olarak tanımlanabilir.

Gall-up tarafından yapılan bir araştırma göstermektedir ki Türkiye’de sadece %11 civarında bir personel kitlesi bağlı bulundukları işletmeyi gerçekten benimseyebilmekte ve memnuniyet duyabilmektedir. İş birliğinin olmayışı, iletişim eksiklikleri ve profesyonellikten uzak bir yönetim, maalesef hem ekip hem de dolayısıyla işletme bazında olumsuz sonuçlar alınmasına neden olmaktadır. Profesyonel ve doğru şekilde ilerlemeyen bir ekip yönetimi, işletmenin ilerleme ve gelişme şansını yok etmekte ve personellerin yabancılaşmasına neden olmaktadır.

Doğru bir ekip yönetimi için temelde 3 adım var olmaktadır: doğru personelle doğru iş, ekibin yıldız takıma dönüştürülmesi, ekipte oluşan sorunların ustaca yönetimi. Doğru ekip yönetiminin sonuçları; ekipte yer alan her bir personel dahilinde başlayarak işletme bazında gelişme ve iyileşme olarak kendini göstermektedir. Ekip sayısı, ekipte yer alan kişi sayısından ziyade doğru ekip yönetimi işletmelerin gelişimi için temel amaç olmalıdır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.