Dolar 32,3737
Euro 34,7104
Altın 2.393,67
BİST 10.159,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 14°C
Paz 15°C
Pts 19°C

İstanbul’da Deneyimlemeniz Gereken Sokak Lezzetleri

İstanbul’da Deneyimlemeniz Gereken Sokak Lezzetleri
Aksaray Anadolu AŞ
16 Temmuz 2023 09:39

Dünya’dan ve Türkiye’den binlerce turistin ziyaret edeceği ilk şehirlerden biri İstanbul’dur. İstanbul, tarihi eserleri, yapıları ve yöreye has lezzetleri ile tüm dikkatleri üzerine çekmektedir. Bu nedenle ve özellikle son yıllarda kültür turlarının ilk seçenekleri arasında yer almaktadır. Turistler için önemli bir konuma sahip olan İstanbul’un otel seçenekleri oldukça fazladır. Ve bunlar arasında popüler isimler de yer almaktadır. Bu oteller konuklarına geniş konaklama imkanları sunulmaktadır.

İstanbul turları arasında ilk ziyaret edilecekler yerlerin başında Ayasofya, Topkapı Sarayı gibi önemli tarihi yapılarının beraberinde Eminönü, Karaköy ve Sirkeci gibi tarihi ilçeler, geçmişe yolculuk yapmak için sizleri bekliyor olacaktır. Tarihi mekanlar arasında bulunan otel seçeneklerinden tarihi bir mimariye sahip olanları da vardır.  Konaklama seçeneklerine bu yapılar da eklenebilir.

Dünyanın her yerinde özellikle sokak lezzetlerinin ayrı bir önemi vardır. Hemen hemen tüm damak tatlarına hitap eden bu lezzetler turistler tarafından da büyük ilgi görmektedir. Şehrin köklü bir geçmişe sahip olmasının en büyük avantajlarından biri de sınırsız yemek tatlarına sahip olmasıdır. Binlerce yıllık tarihi bir geçmişe sahip olan İstanbul’un ziyareti sırasında özellikle tadılması gereken ve en çok sevilen lezzetlerin başında tarihi Eminönü Balık Ekmek gelir. Midye dolma, kokoreç, nohutlu pilav, İstanbul simidi ve köfte ekmek ile şehre özgü olan diğer bir lezzet olan tarihi Kanlıca yoğurdunu da unutmamak gerekiyor.

İstanbul’un En Popüler Mekanı Bakırköy

İstanbul’un her bir köşesi geçmişe tanıklık etmektedir. Anadolu ve Avrupa yakası olarak iki bölgeye ayrılan şehrin semtlerini ayrı yarı gezmek ve tanımak için çok fazla zaman ayırmak gerekir. Birbiriyle tamamen ayrı şehirlermiş gibi olan bu iki yakanın Anadolu yakası daha sakin, daha yeşil ve daha nezih bir görüntü verirken, Avrupa Yakası’nın bambaşka bir dünya olduğuna tanıklık edebilir. Büyük plazalar, yoğun trafik, gece kulüpleri, eğlence mekanları ve hatta sahilleri dahi oldukça farklıdır.

İstanbul’un Bakırköy semtinde bulunulan süre boyunca çeşitli mekanları gezebilmek için Bakırköy otel seçeneklerinden biri tercih edilebilir. Doğa tutkunlarının ilk durağı Botanik Park olmalıdır. 96 bin metrekarelik bir alan içerisinde, süs havuzları, çocuk oyun alanları, doğal göletleri, sosyal tesisleri, heykeller, mesire alanları ve tematik bahçeler yer almaktadır. Yeşille birlikte maviyi de ekleyerek hemen Yeşilköy sahiline ulaşabilir. Cafe, restoran, sosyal tesisler, spor alanları, bisiklet yolları ile gezi rotası genişletilebilir.  Yeşilköy sahilinde tenis kortu ile basketbol sahası da yer almaktadır.

Şehre olan ziyaret, eğer iş içinse semtte bulunan en iyi restoranlar ve oteller dikkatli bir şekilde araştırılarak tercih edilebilir. Hemen hemen tüm ilçelerde dünyanın her bir köşesinden gelen turistler olduğu için yemek ve konaklama skalası da oldukça geniş tutulmaktadır. İş insanlarının birçoğunun bu semte geliş nedeni  semtin iş dünyasının merkezi olmasıdır. Bu sebeple iş amaçlı konaklamalar için ulaşımların kolay ve hızlı olması oldukça önemlidir. Bu semtte ayrıcalıklı bir konaklama yaşamak isteyenler için otel imkanları değerlendirilebilir.  Bakırköy otel fiyatları, seçenekleri bakımından her kesime hitap edebilmektedir. Bu anlamda Bakırköy; otel, pansiyon, bungalov, villa, daire gibi tercihlere hitap edebilmektedir.

İstanbul Konaklama

Marmara Bölgesi’nde yer alan Gebze, en fazla ziyaretçi ağırlayan ilçelerden biridir. Aynı zamanda bu ilçe şehir hayatından uzaklaşmak ve nefes almak isteyenlerin uğrak yeridir. Milli park olarak adlandırılan Ballıkayalar, bölgenin en çok ziyaret edilen mekanları arasındadır. Huzurun görsele dönüşmüş hali denilebilir. Ziyaret edilecek diğer bir yer ise Eskihisar Kalesi’dir. Oldukça görkemli bir görüntüye sahip olan bu kale Bizans dönemine aittir.

Gebze’nin yakınında yer alan diğer bir ilçe ise Darıca’dır. Yeşilin tüm tonlarını burada görmek mümkündür. Buradaki hayvanat bahçesinin ziyaret edilmesi önerilir. Bu hayvanat bahçesinde koaladan leopara yaklaşık olarak 4000’e yakın hayvan vardır. Ayrıca Darıca Kuş Cenneti’ne gitmek yalnızca 20 dakikadır. Burada da 300 civarında kuş türü bulunmaktadır. Darıca’da Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinde yer verdiği Gebze Darıca Kalesi’ni de yakından görmek isteyenler, kalenin sahile inen gizli bir geçidini de yakından göreceklerdir. Tüm bu mekanlara gitmek için Gebze otelleri arasındaki tercihler bu şekilde belirlenmelidir.

Gebze Kocaeli ve İstanbul’un ortak buluşma noktası denilebilir. Gebze’yi keşfe çıkmak isteyenler için şu mekanlar önerilebilir:

  • Kandıra’da, Pembe Kayalar
  • Yine Kandıra’da bulunan Sardalya Koyu
  • Gölcük, Kavaklı Sahili ve Gölcük Nüzhetiye Şelalesi ile
  • İzmit Mevlevi Evi

Gebze Hünkar Çayırı’nda Fatih Sultan Mehmet, İtalya’ya seferi sırasında askeri ile oturup dinlenmiş ve burası onun en çok beğendiği mekanlar arasında yerini almıştır. Yazdığı kitabede de buradan bahsetmiştir. Burayı sevdiği için 1659 yılında bir çeşme inşa ettirmiş ve bu çeşme, günümüze kadar ulaşmıştır. O tarihten bu yana bu mekan, mesire alanı olarak ziyaretçilerini ağırlamaktadır.

Gebze seyahati sırasında çocuklarla birlikte Gebze Kocaeli Bilim Merkezi ve Seka Kağıt Müzesi ziyaret edilebilir. Bu fabrika turistler ve meraklılar tarafından çok ilgi görmektedir. Yaklaşık olarak 70 sene kağıt üreten bu fabrika, artık bir müzeye çevrilmiştir. Çocukların kağıt yapımında kullanılan eşyaları dikkatlice incelemelerine ve onları yakından gözlemleyebilmelerine olanak sağlar.

Gebze’ye ulaşım konusu son derece kolaydır. Karayolunu tercih etmek isteyenler için Türkiye’nin her yerinden karayolu bağlantısı vardır. Ayrıca direkt ulaşım araç seferleri de bulunur. Gebze’ye en yakın il olan İstanbul’daki Sabiha Gökçen Havalimanı şehre 25 km uzaklıktadır. Demiryolu ve denizyolu da ulaşım konusunda kolaylık sağlayacak diğer seçenekler arasındadır. Şehri baştan sona gezmek ve burada konaklamak isteyenler için Gebze otelleri konuklarına geniş imkanlar ve alternatif hizmetler sunarak onları memnun etmektedir..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.