Dolar 32,5237
Euro 34,8437
Altın 2.438,67
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 20°C

İşte demiryolu gerçeği! 4 defa önerge verdim, para yok dediler

İşte demiryolu gerçeği! 4 defa önerge verdim, para yok dediler
Aksaray Anadolu AŞ
3 Şubat 2021 00:33

Son 15 yıldır Aksaray’ın hayalini kurduğu demiryolu yatırımı bir türlü gerçekleşemezken, hazinenin para dolu günlerinde Aksaray pas geçilerek yatırımlar farklı alanlara kaydırılmıştı.

Para kaynaklarının daraldığı günümüzde yeniden gündeme gelen demiryolu için bu güne kadar 4 farklı önerge verdiğini söyleyen İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, nihayetinde Ulaştırma Bakanlığı tarafından verilen cevapta para yok mazereti gösterilerek, dış kaynaklı para bulunması halinde demiryolu projesinin gerçekleştirileceği bilgisi verilmişti.

Soru önergesinin cevabında “Aksaray-Ulukışla-Yenice Hattı Bakanlığımız yatırım programına dahil edilmiş olup sözkonusu proje dış fimansmanlı olarak ihale edilecektir. Finansman temininin ardından projenin hayata geçirilmesi için uygulamaya geçilecektir cevabı, şimdilik projenin beklemede olduğunu gösterdi.

Milletvekili Ayhan Erel’in verdiği tüm önergelerde, Aksaray’ın demiryoluna acilen ihtiyacı olduğu vurgulanmış, Aksaray ekonomisinin olumsuz yönde etkilenmemesi için söz verilen bu yatırımın hizmete geçirilmesi için ilk kazmanın artık vurulması istenmişti. Hatta verilen son önergede 2021 yılı için Aksaray demiryolu projesi için belli bir ödenek ayıracak mısınız diye soran milletvekili Erel, hangi yılda biteceği konusunda tarih bile istemişti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.