Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Az Bulutlu
Aksaray
25°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 22°C
Çar 22°C

İYİ Parti, Güzelyurt ve Helvadere Belediye Başkan adaylarını açıkladı

İYİ Parti, Güzelyurt ve Helvadere Belediye Başkan adaylarını açıkladı
Aksaray Anadolu AŞ
10 Şubat 2024 15:44

İYİ Parti Aksaray İl Başkanlığında yapılan Aday tanıtım toplantısında Güzelyurt Belediye Başkan Adayı olarak Hazim Turan, Helvadere Belediye Başkan Adayı olarak Yakup Karadal, Aksaray İl Genel Meclis Üyesi Aday Adayı olarakta Yusuf Kaş açıklandı.

Yapılan programda İYİ Parti Kadın Politikaları Başkan Yardımcısı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Ruziye Tali, Aksaray İl Başkanı Sercan Belgemen, Milletveki Turan Yaldır, Merkez İlçe Başkanı Osman Yılmaz hazır bulundular.

Vatandaşlar ve yerel basın tarafından yoğun ilgi gören programda İl Başkanı Belgemen, önce Aksaray’ı Sonra Türkiye’yi yepyeni bir belediyecilikle tanıştıracaklarını ifade etti.

Konuşmasının devamında İl Başkanı Belgemen; “Sevgili misafirler ve ekranları başında bizleri izleyen Aksaraylı Güzelyurtlu ve Helvadereli hemşerilerimiz;

İYİ Parti olarak; önce Türkiye’yi, sonra Aksaray’ı yepyeni bir belediyecilikle tanıştıracağız. Ranta, yolsuzluğa kurban edilmiş şehrimizi, İlçelerimizi ve beldelerimizi sevgiyle, ahlakla, liyakatle; yani, hak ettikleri gibi nasıl yönetilir, cümle aleme göstereceğiz.

Yerelde açıklanan adaylardan yarışan ve kazanacak partinin İYİ Parti olduğu Tüm kamuoyunca kabul görmüştür. Siyasi rakiplerimiz artık proje dahi açıklamayacak hale gelmiştir. Ne komiktir ki vatandaşın “başkanım projeleriniz nedir?” diye sorduğunda cevaben benim projem yok olanlar bana referans diye cevap vermiştir. Bizde soruyoruz Sayın başkanım çeşmeden bardak bardak su içiliyor da bizim mi haberimiz yok? Nostaljik tramvay ile şöyle bi Aksaray turu yapılıyor da biz mi görmüyoruz? Ama çok yakındır, 31 Marttan sonra Aksaray Halkı çeşmesinden su içecek, ucuz fiyata konut alacak, Aksaray sokaklarından tramvay ile gezecektir.

Sosyal medyadan görüyoruz İktidar vekilleri eline mikrofonu alıp Belediye başkanımızın da adını vererek tehditvari konuşmalar yapmaktadır. Oysaki biz kendilerinin ilgili bakanlarla sadece fotoğraf çekinmek için saatlerce kapılarında beklediğini biliyoruz. Sadece fotoğraf vererek mi hizmet geliyor? Sayın vekil partinize bağlı belediyelere bugüne kadar hizmet verdinizde biz mi engelledik? Diğer taraftan ise Veklimiz Turan Bey her belde de belediye başkanlarına şu talimatı vermiştir; seçim sadece 31 Marta kadar. 31 Mart’tan sonra tüm beldenin ayırmaksızın belediye başkanı olacaksın. Vatandaşın dertleri ile dertleneceksin ve beni de durdurmayacaksınız. Vekillerin bu tutumunu Halkımızın vicdanına bırakıyorum gereğini yapacaklarıdır.

Halkamızın teveccühü ile Başta AKSARAY İl Belediyesi olmak üzere 7 ilçe ve Toplam 22 belediye Başkanlığına da talip olduğumuzu her platformda haykırmıştık. Milletvekilimiz ve 22 Belediye Başkanımızla Türkiye’ye, Aksaray’dan hizmet ve Siyaset dersi vermeye talibiz.” dedi.
İl Başkanı Belgemen daha sonra, Güzelyurt Belediye Başkan Adayı olarak Hazim Turan’ı, Helvadere Belediye Başkan Adayı olarak Yakup Karadal’ı ve Aksaray İl Genel Meclis Üyesi Aday Adayı olarak Yusuf Kaşı açıkladı.

İYİ Parti, Kadın Politikaları Başkanlığı Başkan Yardımcısı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Ruziye Tali; Böyle kalabalık ve coşkulu toplantı karşısında çok mutlu olduğunu 31 Mart akşamı Aksaray’da değişim olacağından emin olduğunu ifade etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.