Dolar 32,3645
Euro 34,9594
Altın 2.324,26
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

İYİ Parti’de liste 1 savaşı

Gazeteci Yazar
1 Mayıs 2018 21:26

24 Haziran Seçimleri’nde 1 milletvekilliğine en yakın partilerden birisi olan İYİ Parti’de liste başı mücadelesi hız kesmeden sürüyor.

İYİ Parti’nin 1 sıra adaylığı için şu anda uğraş veren ve ismi geçen en az 4 kişi var.

Bu isimlerin içerisinde liste 1. Liği için şansı en yüksek isimler olarak ta 2 avukat; Davut Menki ile Ayhan Erel gösteriliyor.

Bu iki ismin yanı sıra Eski Emniyet Müdürü Ziya Kılıç ve Türkeş Özbek isimleri de yine liste başı olmak için hem Aksaray’dan hem Ankara’dan girişimlerini sürdüren ve uğraş veren isimler.

Partideki görevlerinden partilerinden milletvekili aday adayı olmak için istifa eden ve başvurularını yapan Makine Mühendisi Serdar Boysak, Pınar İzgü ve Belediye Encümen Üyeliğinden istifa eden Nuri Koçaş’ın bu mücadele içerisinde hedeflerinde liste 1. Liği olduğunu sanmıyorum.

Onlar bana göre kuruluşunda görev aldıkları partilerinin milletvekili aday adaylığı zenginliğini sağlama amacındalar.

Büyük olasılıkla listede de kendilerine yer bulacaklar.

24 Haziran Seçimlerinde Aksaray’da milletvekili sayısının 4 e yükselmesi, Ak Parti’nin de 1 milletvekilliği kaybına çok yakın görünmesi elbette tüm partilerde iştahları kabartıyor.

Aksaray Kamuoyu tüm konuşmalarının büyük bölümünde 3-1 olur sözünü sık sık telafuz ediyorlar.

Sadece Ak Parti’nin kaybetmesine neredeyse kesin gözüyle bakılan 1 milletvekilinin hangi partiye gideceği konusunda hem fikir olamıyorlar.

Ama Aksaray Kamuoyunun 1 milletvekilliğinin kime gideceği konusunu tartışırken hem fikir olduğu tek şey o 1 milletvekili için CHP ismi telaffuz edilmiyor.

Yine sonuç tartışmaları yapılırken Ak Parti’nin Aksaray için oluşturacağı listenin 2. Vekilliği etkileme olasılığı bile son zamanlarda ciddi ciddi konuşulmaya başlandı.

Özellikle İlknur İnceöz’ün tekrar adaylık müraacatı yaptığının duyulması ile bu söylem de giderek yoğunlaştı.

Şu anda İYİ Parti Aksaray Teşkilatı içerisinde bazı direnç gösterenler olsa bile İYİ Parti’nin liste 1. liğine en yakın isim olarak Davut Menki gösteriliyor.

Menki’nin uzun süredir uykuda olan yaklaşık 40 kişilik ekibi ile sahalara ineceği ve yoğun bir çalışma temposu sergileyeceği de yine partililer içerisinde sızan bilgiler arasında yer alıyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.