Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
21°C
Parçalı Bulutlu
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 31°C
Çar 27°C

İYİ Parti’den Müftü Bal ile ilgili açıklama

İYİ Parti’den Müftü Bal ile ilgili açıklama
Aksaray Anadolu AŞ
7 Kasım 2018 00:11

İYİ Parti Aksaray İl Başkanı Özhan Türemiş geçtiğimiz günlerde Vali Aykut Pekmez’in veda yemeğinde İl Müftüsü Cemalettin Bal’ın sarf ettiği skandal sözlerle ilgili tepki gösterdi.

İYİ Parti Aksaray İl Başkanı Özhan Türemiş yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İslam İnançları sözlüğüne göre; Müftü: Fetva vermeye yetkili din adamı’dır.Fetva: Allah yargısı demektir.Müftülük Makamı: Ayrıştıran, uzaklaştırtan, ötekileştiren değil birleştiren, kucaklayan bir kurum olmalı, Yaradılanı severim, Yaradandan ötürü düsturu olmalıdır.

Yönetici konumunda olanlar tutum ve davranışları ile sorumlulukları hususunda son derece titiz olmak zorundadır. Allah her insanı akılla donatmış ve ona sorumluluk yüklemiştir. Her yönetici ve bilhassa din adamlarımızın ilkeleri olmalıdır

Bu ilkeler inancımıza kişiliğimize makam ve mevkimize uygun olmak zorundadır.İlkesizlik kişiyi başıboş hedefsiz rotasız kılar.Bu durum ise kişilik ve karakter zafiyetine yol açar. Bulunduğu kuruma zarar verir. Her türlü çıkar uğruna sık sık karar ve davranış değiştirenler kendi içlerinde ve toplum nazarında tutarsız itibarsız duruma düşerler.

Unutmamak gerekir ki;‘Gölge de yaşayanın gölgesi olmaz’ Vatanını sevenler ve yurdumuzun gerçeğine dürüst bakanlar iyi yetişmiş din adamlarının lüzumunu inkar edemezler. İktidar ve güç sahiplerinin konumlarını korumak ve devam ettirmek adına yaptıkları siyasetin adı asla,Allah davası olarak takdim edilemez.Her kim şerrin adamı olmak için uğraşırsa uğraşsın bizler hayrın Aslanları olmak yolunda mücadele veren cesur yürekleriz.

Sonuç olarak insanları siyaseten birbirine düşürmek, bu yüce milleti içten yıkmanın en kolay yoludur. Çünkü insan ilişkilerinin bozulduğu yerde, maneviyat rahmet ve bereket olmaz. Kin ve husumet olur, dargınlık ve küskünlük olur.

Aksaray Müftüsünün şahsıma ve camiamıza yapılan bu davranışı İYİ PARTİ AKSARAY teşkilatı olarak kınıyoruz.

Takdir Aksaray kamuoyunundur.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.