Aksaray Haber

Dolar 48,4354
Euro 56,2404
Altın 6.898,85
BİST 14.012,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
30°C
Parçalı Bulutlu
Paz 30°C
Pts 27°C
Sal 26°C
Çar 28°C

‘İYİ Partili Ayyüce Türkeş’e babası Alparslan Türkeş’in kabri önünde saldırı’ iddiası – Birlik Haber Ajansı

‘İYİ Partili Ayyüce Türkeş’e babası Alparslan Türkeş’in kabri önünde saldırı’ iddiası – Birlik Haber Ajansı
3 Mayıs 2025 22:05

ANKARA-BHA

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, İYİ Parti Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş’in 3 Mayıs Türkçülük Günü nedeniyle katıldığı bir etkinliğin ardından Ankara’daki Cebeci Asri Mezarlığı’nda bulunan babası, MHP’nin kurucu lideri Alparslan Türkeş’in kabrini ziyaret etmek isterken saldırıya uğradığını söyledi.

İddiaya göre Türkeş ve beraberindeki heyet, kabir başında Ülkü Ocakları mensubu olduğu öne sürülen yaklaşık 150 kişilik bir grubun fiziksel müdahalesine maruz kaldı. Yaşanan arbede sırasında milletvekilinin danışmanlarının darbedildiği, Ayyüce Türkeş’in ise kısa süreliğine mezar alanında abluka altında kaldığı bildirildi.

Bahçeli’den 3 Mayıs Mesajı: “Milliyetçilik, milletin ruh köküdür”

Bahçeli’den 3 Mayıs Mesajı: “Milliyetçilik, milletin ruh köküdür”

ÇÖMEZ: “KABRE ULAŞABİLDİLER AMA ÇIKAMADILAR”

Konuyla ilgili açıklama yapan İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, yaşananları “endişe verici” olarak değerlendirdi. Çömez, “Sayın Ayyüce Türkeş, babasının mezarını ziyaret etmek üzere gittiği alanda yaklaşık 150 kişilik bir grup tarafından çevrelendi. Danışmanları ciddi şekilde darbedildi. Kendisi kabre ulaşabildi ancak daha sonra polis mezarlık çevresini ablukaya aldı. Uzun süre dışarı çıkamadı.” dedi.

Çömez, olay sonrası İçişleri Bakanı ve Ankara Emniyet Müdürü ile irtibata geçtiğini, her iki ismin de gelişmelerden haberdar olmadıklarını ifade ettiğini belirtti.

“BİR MİLLETVEKİLİ BABASININ MEZARINA GİDEMİYORSA…”

Ayyüce Türkeş’in yalnızca bir milletvekili değil, aynı zamanda Türk siyasetinin sembol isimlerinden Alparslan Türkeş’in kızı olduğunu hatırlatan Çömez, “Bu ülkede bir vekil, babasının mezarına güvenlik endişesi olmadan gidemiyorsa, devletin caydırıcılığı sorgulanır. Olay yerinde güvenlik güçleri varken bu saldırı neden önlenemedi?” diye sordu.

Yaşananlarla ilgili emniyet ve savcılık nezdinde soruşturma başlatılması beklenirken, İYİ Parti cephesi konunun takipçisi olacaklarını vurguladı.

Ülkü Ocakları ise saldırı iddialarını reddetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.