Dolar 32,4468
Euro 34,4755
Altın 2.473,18
BİST 9.572,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 28°C
Az Bulutlu
Aksaray
28°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 24°C
Cum 22°C
Cts 21°C

İYİ Parti’yi karıştıran listede Ayhan Erel de yer aldı!

İYİ Parti’yi karıştıran listede Ayhan Erel de yer aldı!
Aksaray Anadolu AŞ
22 Eylül 2020 01:37

İYİ Parti kurultayında ‘tercih edilmeyecekler’ listesi krizi yaşandı.

Delegelere dağıtılan listede 75 kişilik parti yönetim listesine girmemesi önerilen kişiler var. Bu kişiler arasında, Aksaray’ın sorunlarını ve taleplerini her fırsatta meclis kürsüsünden anlatan, Aksaray Milletvekili Ayhan Erel de bulunuyor.

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, 456 oy alarak Genel İdare Kurulu yedek listenin 18’inci sırasında yer aldı.

Merkez Disiplin Kurulu’nun 11 asıl ve 7 yedek üyesi seçim yapıldı, 50 kişilik Genel İdare Kurulu üyeleri de belli oldu. Kurultay sırasında delegelere dağıtıldığı iddia edilen ‘tercih edilmeyecekler’ listesi İYİ Parti’yi karıştırdı.

“İlk 75’te de Olsa Tercih Edilmeyecekler” başlıklı listede şu isimler yer aldı:

Hayrettin Nuhoğlu, Feridun Bahşi, Aytun Çıray, Yavuz Temizel, Ümit Özdağ, Aylin Cesur, Aydın Adnan Sezgin, Berna Biçer, İsmail Koncuk, Ayhan Erel.

AĞIR TOPLARIN ÜZERİ ÇİZİLDİ

Feridun Bahşi, Aytun Çıray, Yavuz Temizel, Ümit Özdağ, Berna Biçer ve İsmail Koncuk ise ne Genel İdare Kurulu’na ne de Merkez Disiplin Kurulu’na giremedi. Çizik yiyen diğer isimlerden Ayhan Erel, Aylin Cesur, Hayrettin Nuhoğlu ve Aydın Adnan Sezgin, Genel İdare Kurulu’na yedek üye seçildi.

Adana Milletvekili İsmail Koncuk ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray da listeye sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla tepki gösterdi.

Koncuk, “İYİ Parti 2. Olağan Kongresi bugün yapıldı. Hayırlı olsun. Ben ve Ümit Özdağ, Gİ̇K adayı olmamamıza rağmen, bazı akıl ve ahlak fukaraları, bir kısım il yöneticisine sabah böyle bir liste dağıtmış. Aday olma ihtimalimiz bile birilerini ürkütmüş! Koltuk onların, adamlık bizim olsun” ifadelerini kullandı.

Aytun Çıray ise “Bu listede asıl hedef merkez siyasetçilerin tasfiyesidir. Demirel’in doktoru.. İsmet Sezgin’in yeğeni.. Ve bendeniz bunun işaretidir. Başarıp başaramadıklarını göreceğiz. Onlar da görecek. Samimiyet ve ilkeler testidir bu!” dedi.

Ayrıca Aytun Çıray ve İsmail Koncuk’un yanı sıra, Durmuş Yılmaz da listede ismi olmamasına rağmen Çıray ve Koncuk’a destek verdi.

Yılmaz, “Adım listede olmadığına göre ben bu listeyi yapanlara göre makbul adam mı oluyorum. Reddediyorum. Kenar süsü olmaktansa bu listede olmayı tercih ederim, Bu kafayla olmuyor, olmayacak da.” dedi.

blank

blank

blank

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.