Dolar 32,3788
Euro 34,7745
Altın 2.431,54
BİST 9.945,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
24°C
Hafif Yağmurlu
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 18°C
Cum 18°C

İzmir, Türkiye’nin teknoloji merkezi olma yolunda hızla ilerliyor!

Teknoloji iş ve özel hayatlarımızın her alanında giderek daha fazla yaygınlaşırken, Türkiye’deki teknoloji şirketlerinin yakaladığı büyüme ivmesi …

İzmir, Türkiye’nin teknoloji merkezi olma yolunda hızla ilerliyor!
Aksaray Anadolu AŞ
18 Şubat 2021 19:48

Teknoloji iş ve özel hayatlarımızın her alanında giderek daha fazla yaygınlaşırken, Türkiye’deki teknoloji şirketlerinin yakaladığı büyüme ivmesi de göz kamaştırıyor. TOBB bilgilerine nazaran, 2020 yılında, şirketlerin yakaladığı büyüme suratının da tesiriyle, yabancı yatırımcıların Türkiye’de yeni kurulan teknoloji şirketlerine yatırımları 41,9 milyon TL’ye ulaştı.

Yalnızca 7 yılda en süratli büyüyen teknoloji şirketleri ortasına girdi

Türkiye’nin teknoloji merkezi olma yolunda süratle ilerleyen İzmir’de her iş günü yeni bir teknoloji şirketi kurulurken, daldan bir hoş haber de 7. yaşını kutlayan Univis’ten geldi. Bilgi teknolojileri alanında yenilikçi tahliller sunan İzmir merkezli şirket, Bilişim 500 | Birinci Beşyüz Bilişim Şirketi Araştırması’nda Türkiye’nin en süratli büyüyen dördüncü şirket olurken, İzmir’in ise birinci 10 teknoloji şirketi ortasında yer alıyor. Sistem Entegratörü ve İş Ortağı kategorisinde evvelki yıla nazaran 29 puan yükselerek 65. sıraya yerleşen yerli bilişim şirketi, 2021’de Türkiye’nin en süratli büyüyen birinci 3 bilişim şirketi ortasına girmeyi hedeflediğini açıkladı.

Teknoloji artık tercih değil zorunluluk”

Bahse ait değerlendirmelerde bulunan Univis Genel Müdürü Merthan Kaleli, kısa müddette kaydettikleri muvaffakiyetten gurur ve memnunluk duyduklarını belirtti. Kaleli, “Her birini muhtaçlık tahlilleri doğrultusunda kuruma özel geliştirdiğimiz projelerle şirketlerin dijital dönüşüm seyahatine dayanak oluyoruz. Bilhassa içinde bulunduğumuz şiddetli pandemi şartları, teknoloji yatırımlarının ve BT tahlillerinin şirketler için artık bir tercih değil mecburilik olduğunu net bir biçimde ortaya koydu. Univis olarak biz de yenilikçi teknolojilerin yanı sıra uzman ve özverili bir takımla, müşterilerimizin iş süreçlerine bedel katmak için çalışıyoruz. 7 yılda sürdürülebilir bir büyüme ivmesi yakaladık. 2021 amacımız ise istikrarlı gelişimimizi sürdürerek Türkiye’nin en süratli büyüyen birinci 3 bilişim şirketi ortasına ismimizi yazdırmak ve ülkemizi memleketler arası arenada en âlâ halde temsil etmek.” dedi.

Gerimizde 30 yıllık tecrübenin rüzgarı var

Öykülerinin kardeş kuruluşları Univera Kurumsal Teknoloji Çözümleri’nin 1992’de kurulmasıyla başladığını hatırlatan Merthan Kaleli, “Univis de yazılım tahlillerinin tamamlayıcısı donanım eser muhtaçlıkları konusundan geniş kapsamlı projelere imza atıyor. Aslında öykümüz Univera ile birlikte başladı. Uzun yıllar Univera çatısı altında bilişim dayanak hizmetleri verdik. 7 yıldan bu yana ise Univera’nın uzun yıllara dayanan deneyimi ve Univis’in yenilikçi yaklaşımı ile birçok kesime BT tahlilleri sunuyoruz. Gerimize 30 yıllık tecrübenin rüzgarını alarak donanım, teknik servis ve sarf materyalleri mevzularında hizmet veriyor, müşterilerimizin yeni teknolojileri kullanarak ilerlemelerine takviye oluyoruz. Yenilikçi BT tahlillerimizle müşterilerimizin dijital dönüşümünde faal bir rol üstlenmeye devam edeceğiz” sözlerini kullandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.