Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 23°C
Çar 22°C

Japon Bilim İnsanlarından Kelliğe Yeni Çözüm

Dünyadaki rastgele bir erkeğin en büyük endişeli düşlerinden bir tanesi, kellik sorunu yaşamaktır. Bu hususta yaşanan tıbbi gelişmeler kellik …

Japon Bilim İnsanlarından Kelliğe Yeni Çözüm
Aksaray Anadolu AŞ
15 Şubat 2021 16:00

Dünyadaki rastgele bir erkeğin en büyük endişeli düşlerinden bir tanesi, kellik sorunu yaşamaktır. Bu hususta yaşanan tıbbi gelişmeler kellik sorunu için yeni tahliller bulmuş olsa da vakit zaman bu teknikler bile kâfi olmayabiliyor. İşte bunun şuurunda olan bir küme Japon bilim insanı, kelliğin önüne geçecek yeni bir teknik geliştirmeyi başardı. Lakin bu yeni tekniğin uygulanabilir hale gelebilmesi için kimi kıymetli sıkıntılar mevcut.

Riken Araştırma Enstitüsü bünyesinde çalışmalarını sürdüren bilim insanları, uygulama sonrasındaki çoğalma ölçünün 100 kata kadar artırıyor. Takım bu süreci, baş derisinde saçların tekrar tekrar uzamasını sağlayan hücreleri tespit ederek sağlıyor. Fakat buraya kadar anlattıklarımız sizleri heyecanlandırdıysa, sakin olmanızda yarar var. Zira bu teknikle ilgili daha ayrıntılı çalışma yapılabilmesi için, önemli ölçüde paraya muhtaçlık duyuluyor.

İnsanlardan bağış talebinde bulunan bilim insanlarının, 4,8 milyon dolara muhtaçlıkları var

blank

Hususla ilgili açıklamalarda bulunan Riken Araştırma Enstitüsü, bilim insanlarının hem kellikle ilgili projeyi devam ettirebilmek hem de dişlerle ilgili birtakım çalışmalar yapabilmek için, 4,8 milyon dolara muhtaçlık duyulduğunu açıkladılar. Grup başkanı Takashi Tsuji tarafından yapılan açıklamalara nazaran şayet bu para bulunabilirse, kellik ve dişlerle ilgili yapılan çalışmalar tamamlanmış olacak ve bu da dünya genelinde orijinal bir periyodun başlamasını sağlayacak.

Bilim insanları tarafından yapılan açıklamalara nazaran yeni teknik, direkt baş derisinden alınan ve saçları uzatmaya yarayan hücrelerin alınıp, bunların uygun ortamda çoğaltılmasını sağladıktan sonra başa enjekte edilmesini içeriyor. Yalnızca 100 sağlıklı hücre ile başlayan tedavi tekniği, ilerleyen süreçte tüm başın sarılmasını ve böylece de saçın tekrar uzamasını sağlıyor. Araştırmanın fareler üzerinde olumlu sonuç verdiğini bildiren araştırma grubu, bu tekniği beşerler üzerinde denemek için sabırsızlanıyor.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.