Dolar 32,2830
Euro 34,6912
Altın 2.435,71
BİST 10.011,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
24°C
Hafif Yağmurlu
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 18°C
Cum 18°C

Kadın muhtar adayı seçim çalışmalarına başladı

6 bin seçmenin bulunduğu 11 adayın yarıştığı mahalleye kadın muhtar adayı talip.

Hasas mahallesi için Muhtar adaylığını açıklayan Class oto yıkama ve halı yıkama yetkili ismi Sultan Elçi: “İmkan verildiğinde kadının neler yapabileceğini herkese ispatlayacağım” dedi.

Kadın muhtar adayı seçim çalışmalarına başladı
Aksaray Anadolu AŞ
18 Mayıs 2021 00:09

Hasas Mahallesi’nde yaşayan Sultan Elçi, Hasas Mahallesi’nin mevcut Muhtarı Ali Tan’ın vefatının ardından boşalan muhtarlığa adaylığını açıkladı.

6 bin seçmeninin bulunduğu Hasas Mahallesi’ne Muhtar adaylığını açıklayan Sultan Elçi, kadın olarak imkân verildiğinde muhtarlıkta kadının neler yapabileceğini herkese ispatlayacağını söyledi.

Haziran ayında yapılması planlanan seçimde Hasas Mahallesi’nin ilk kadın muhtarı olmak için kolları sıvayan Sultan Elçi’nın en büyük destekçisi ise yine kadın seçmenler olacak. 6 bin seçmene sahip mahallede hem kadınlardan hem de erkeklerden destek beklediğini ifade eden Elçi, amacının vatandaşlar ile kurumlar arasında iletişimin adresi olacağının altını çizdi.

Hasas Mahallesi’nde oturduğunu ve mahalle sorunlarını en iyi bilen insan olduğunu kaydeden Elçi, “Mahallelinin sorunlarını en iyi ben biliyorum. Bunların takipçisi olacağız. Bazı güzel projelerim var. Hem kadınlara hem de erkeklere yönelik projeler bunlar. Kadınlarımızın sesi olacağım. Bunları yapacak bilgi birikimine sahibim. Mahalle sakinlerimiz bana destek verirse, inşallah mahallemiz kalkınacak” dedi.

“Seçilirse Hasas Mahallesi’nin ilk kadın muhtarı olacak”

Hasas’ın ilk kadın Muhtarı olarak fark oluşturmak istediğini kaydeden Sultan Elçi, “Hasas Mahallesi’nde yıllardır ikamet etmekten ve nefes almaktan her zaman onur ve gurur duyuyorum. Seçimde, “En büyük destekçim kadınlar olacak” Türk Kadınının ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal alanlarda söz sahibi olmaya başladığını, kadınlara imkan verildiğinde neler yapacaklarının iyi göründüğünü dile getiren Elçi, “Kadın muhtarın mahallesi için neler yapabileceğini herkese ispatlayacağım. Yıllardan beri erkek egemenliğinin hüküm sürdüğü muhtarlıkta bir kadın olarak muhtarlıkta da kadının yapabileceği çok şeyler olacağını ispatlamak istiyorum. Kadınların ev ve iş yaşamındaki başarısını yerel yönetimlerde de bir anne titizliği ve şefkati ile başaracağım inancıyla mahalle sakinlerinin destekleriyle, kadınların toplumsal sorumluluğunun gereği olarak muhtarlığa aday oldum ve kazanacağıma inanıyorum. Seçim sürecinde en büyük destekçim kadınlardır” ifadelerini kullandı.

“Muhtar seçilmem halinde çok kapsamlı çalışmalar yürüteceğim”

Adaylık kararında yakın çevresinin ve mahallelinin desteğini aldığını ifade eden Elçi: “Kalıplaşmış zihniyeti yıkmak için, bayanların da siyasette kendini göstermek, kadınların önünü açmak için kadınları temsilen Hasas Mahallesi muhtar adayı oldum.

Muhtar seçilmem halinde çok kapsamlı çalışmalar yürüteceğim. Eğer kısmet olur da muhtar olarak seçilirsem hanım arkadaşlarımın özel günlerini yapabileceği Hanımlar Kahvesini hayata geçirmeyi düşünüyorum. Bunun yanında kreş, çocuklarımız için oyun alanları ve özellikle hanım arkadaşlarımın el emeklerini sergileyebilecekleri bir pazar oluşturmayı hedefliyorum. Tüm mahalle sakinlerinin desteğini bekliyorum. Diğer muhtar adayı olacak rakiplerime de başarılar diliyorum” cümlelerini kullandı. (Haber: Ersin Arslan)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.