Dolar 32,3068
Euro 35,0599
Altın 2.307,54
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 19°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Kadına yönelik şiddetle mücadele günü için klip hazırladılar

NİĞDE’DE “25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE ULUSLARARASI MÜCADELE GÜNÜ” DOLAYISIYLA KADINLARA GÜL VE BROŞÜR DAĞITILDI. AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜ İSE FARKINDALIK AMAÇLI KLİP HAZIRLADI.

Kadına yönelik şiddetle mücadele günü için klip hazırladılar
Aksaray Anadolu AŞ
25 Kasım 2021 15:00

Niğde’de ’25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’ dolayısıyla kadınlara gül ve broşür dağıtıldı. Kentte ayrıca Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ise farkındalık amaçlı klip hazırladı.

İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Kadın ve Demokrasi Vakfı Niğde Temsilciliği , Şadırvan Park’ta stant açarak, KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yaptı. Açılan stantları Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir ve İl Jandarma Komutanı Albay Nihat Özkök ziyaret etti. Vali Şimşek, şiddete maruz kalsın gerekse kalmasın tüm kadınlarım KADES uygulamasını indirmesi gerektiğini söyledi. Bu tür etkinliklerle kadına karşı şiddetle mücadele etmek ve bu konuda toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Vali Şimşek; “Kadına şiddetin bireysel değil toplumu ilgilendiren bir konudur. Toplum olarak bu konuda topyekun mücadele ettiğimizde ve duruşumuzu güçlü bir şekilde sergilediğimizde kadına karşı şiddeti en aza indirebiliriz, kadın cinayetlerini sıfırlayabiliriz. Burada ayrıca KADES uygulaması tanıtıyoruz. Bu aplikasyonu gerek şiddete maruz kalsın gerekse kalmasın tüm kadınlarımızın indirmesini istiyoruz. Şiddete maruz kaldıklarında veya şiddete maruz kalan birisini gördükleri zaman bu aplikasyonu kullanarak kollu güçlerimizden yardım isteyebilirler” dedi.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir de; “Kadına karşı şiddet sözünün bile olması abesle iştigal. Bunun farkındalığıyla ilgili çalışmalar başlatıldı. Bundan sonra devam edecek. Biz de kadın dostu bir belediye olmaya çalışıyoruz. Her zaman kadınlarımızın yanında olmaya çalışacağız” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.