Dolar 32,5224
Euro 34,8341
Altın 2.474,48
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Kadınlar siyasi ve toplum yaşamında önemli bir yere sahip

Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz: Kadınlar siyasi ve toplum yaşamında önemli bir yere sahip

Kadınlar siyasi ve toplum yaşamında önemli bir yere sahip
Aksaray Anadolu AŞ
5 Aralık 2015 11:56

Ak Parti Grup Başkan Vekili İnceöz; “Milli mücadele döneminde büyük sorumluluklar alan Türk Kadını siyasi arenada da toplumumuza önemli katkılar sağlamıştır.”

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz; ‘5 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilişinin 81. Yılı’ dolayısı ile açıklamalarda bulundu.

Kadınların siyaset ve toplum yaşamındaki önemine vurgu yapan Grup Başkan Vekili İnceöz: “81 yıl önce ülkemizde kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı tanınmıştır. Aile ve toplumun temeli olan kadınların siyaset ve yönetim mekanizmalarında yer almaları ülkemizde olumlu bir atılıma sebep olmuştur. Milli mücadele döneminde büyük sorumluluklar alan Türk Kadını siyasi arenada da toplumumuza önemli katkılar sağlamıştır. Nene Hatunların, Şerife Bacıların ve daha yüzlerce kahraman Türk kadınının emekleriyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti, onların mirasının bilincinde olan kadınlarımızla, daha müreffeh bir şekilde dünyanın parlayan yıldızı olma yolunda emin adımlarla ilerleyecektir.”dedi.

Ak Parti’nin siyasi arenada kadınların bilgi ve birikimlerine önem vermekte olduğuna da önemle dikkat çeken İnceöz; “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 2002 öncesi dönemlerinde yüzde 2 ile yüzde 5 arası oranlarda seyreden kadın milletvekili oranı 2002 itibarı ile yükseliş trendine girmiş; bu oran yüzde 15’lere kadar ulaşmıştır. Bunun yanı sıra geçtiğimiz dönemlere kadar başörtülü ve başı açık diyerek kadınlarımız arasında ayrımcılık uygulayan zihniyete AK Parti iktidarı son vermiş; olması gerektiği gibi ‘ayrım yapmaksızın tüm kadınlarımıza’ seçilme hakkı tanınmıştır. Böylelikle 1934’te kadınlara tanınan seçme ve seçilme hakkı tam olarak yerini bulmuştur. Unutulmamalıdır ki toplumun farklı kesimlerini temsil eden kadınların; sosyal alanda olduğu kadar siyasal alanda da aktif olması, karar mekanizmalarına katılması hayati önem taşımaktadır. Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan kadınlarımıza ayrı bir önem atfetmiştir. Her fırsatta kadınların toplumsal ve siyasal hayattaki yerlerine dikkat çeken Sayın Cumhurbaşkanımızın:” İnanıyorum ki, kadınlarımızın toplumsal statüleri ve elde ettiği kazanımlar güçlendikçe; onlar siyasal, toplumsal, kültürel hayata daha fazla katılım imkanı buldukça Türkiye’nin yarınları daha da aydınlık olacaktır.” ifadelerinden de anlaşılacağı gibi kadınların dünya görüşümüzdeki yeri ayrıdır. Yine Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu aynı anlayışı kararlılıkla devam ettirerek kadınlarımıza verdiği desteği her fırsatta dile getirmektedir. Bugün; 2 Bakanımızın, 3 Genel Başkan Yardımcımızın, 1 Grup Başkan Vekilimizin, 2 Komisyon Başkanımızın, 34 milletvekilimizin kadın olması ve yönetim mekanizmalarında kadınlara yoğunlukla yer vermesi Sayın Başbakanımızın, kadınlarımızın deneyim ve fikirlerine ne denli önem verdiğinin en canlı tezahürüdür. Bugün AK Partili kadınların millete hizmet yolunda önemli sorumluluklar alarak daha müreffeh bir Türkiye için çalışmalarına aralıksız devam etmektedir.”diye konuştu.

Grup Başkan Vekili İnceöz, Kadına Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 81. Yılı dolayısı ile bugüne kadar gerek yerel yönetimlerde gerekse Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında görev almış olan kadınları yapmış oldukları çalışmalardan dolayı minnetle yâd ettiğini belirterek hali hazırda bu görevlerde bulunan kadınlara ise çalışmalarında başarılar diledi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.