Dolar 32,3367
Euro 35,1613
Altın 2.242,18
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Kadınların oluşturduğu kitap kulübü çalışmaları ile örnek oluyor

Kadınların oluşturduğu kitap kulübü çalışmaları ile örnek oluyor
Aksaray Anadolu AŞ
20 Ekim 2020 11:56

Aksaray’da öğretim üyeleri, eczacı, avukat ve mimarlardan oluşan Kitap Kulübü üyeleri kitap değerlendirme toplantıları düzenliyor.

Okudukları yazarların kitaplarını değerlendiren kulüp üyesi kadınlar Aksaray’ın kültür sanat yaşamına farklı etkinliklere katkı sağlamayı amaçlıyor.

-Çok anlamlı bir oluşum

Kitap kulübünün Ekim ayı kitap değerlendirme toplantısına katılan Vali Hamza Aydoğdu düzenledikleri anlamlı etkinlik nedeniyle kulüp üyelerini tebrik etti. Kitap kulübünün çok anlamlı bir oluşum olduğunu ifade eden Vali Aydoğdu; Aksaray’da bu türde bir farkındalık girişimi olmasının mutluluk verici olduğunu belirtti.

Kulüp tarafından düzenlenecek kültür ve sanat etkinliklerini de önemsediklerini ifade eden Aydoğdu, “Aksaray’ın her alanda gelişimi için çaba sarf edeceğiz. Bu manada yapılan her türlü çalışmayı destekliyoruz” diye konuştu.

-Kitap kulübü sayesinde aramızdaki bağlarımızı da kuvvetlendiriyoruz

Kulüp oluşumu ve çalışmaları hakkında bilgiler veren Aksaray Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Elif Hasret Kumcu; 8 Eylül 2017 tarihinde Aksaray’da oluşturdukları Kitap Kulübü ile bir farkındalık oluşturmayı amaçladıkların söyledi.

Kumcu; “Yakın arkadaşlarımızla bir araya geldiğimiz zaman dedikodu ve magazin mahiyetindeki sohbet ortamının olmamasına dikkat ediyoruz. Bu manada arkadaşlarımızla bir kitap kulübü oluşturmak ve bir araya geldiğimiz sohbet ortamlarında okuduğumuz kitaplar hakkında konuşmak üzere bir girişimde bulunduk. Geriye dönüp baktığımızda kütüphanemizin bambaşka bir yapıya büründüğünü, kulübümüze her geçen gün yeni kitapseverlerin eklendiğini görüyoruz. Bu bizleri onurlandırıyor. Zaman zaman toplantılar yaparak aramızdaki bağları da kuvvetlendiriyoruz” dedi.

Sadece kitap okuma etkinlikleri ile faaliyetlerin sınırlı kalmadığını da ifade eden Kumcu; Aksaray’da farklı kültür ve sanat etkinlikleri de tertip ettiklerini ifade etti.

Vali Hamza Aydoğdu; İŞKUR Müdürü Mahmut Akkuş, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan’ının da katıldığı Kitap Kulübü Ekim ayı değerlendirme toplantısına katılmaktan duyduğu memnuniyeti belirtip kulüp üyeleri tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.