Dolar 32,5059
Euro 34,9169
Altın 2.447,53
BİST 9.711,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Karabağ’dan Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası mesajı

Aksaray İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Trafik Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Karabağ’dan Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası mesajı
Aksaray Anadolu AŞ
10 Mayıs 2017 13:20

Aksaray İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Trafik Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

İl Emniyet Müdürü Karabağ mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Trafik sorunlarının çözümlenmesi, trafik güvenliğinin sağlanması ve devam ettirilebilmesi amacıyla; her yıl Mayıs ayının ilk Cumartesi günü Karayolu Trafik Güvenliği Günü, bu günü takip eden hafta ise   Karayolu Trafik Haftası olarak kutlanmaktadır.

Trafik kazaları ülkemizin ve dünyanın en büyük sorunlarının başında gelmektedir. Ölüm, yaralanma, sakatlanma ve maddi kayıpların meydana geldiği tehlikeli bir ortam olarak toplumsal hayatımızın içinde yer almaktadır. Trafik kazalarında dünyada, her yıl 1.300.000 insan hayatını kaybetmekte, 50 milyon insan yaralanmakta ve 500 Milyar Doların üzerinde maddi kayıp meydana gelmektedir.

Ülkemizde, 2016 yılında 185.128 ölümlü ve yaralamalı trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalarda toplam 7.300 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

İlimizde ise, 17 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 2.115 vatandaşımız da yaralanmıştır. Trafik kazaları neticesinde milli servet kaybımız ise 29.3 Milyar TL’yi bulmaktadır.

İlimizde, 2017 yılı itibariyle 117.887 tescilli araç ve 112.353 ehliyet sahibi sürücü bulunmaktadır. Aksaray nüfusunun yarısı kadar olan araç sayısı trafikteki davranışlarımızı da büyük oranda etkilemektedir. 2016 yılında trafik ekiplerimizce, 136.870 araç denetlenmiş, kusuru bulunan 8.758 sürücüye işlem yapılmıştır.

Yapılan denetimlerde öncelikli amacımız, sürücülere kurallara uyma alışkanlığını kazandırmak ve trafik kazalarında yaşanan ölüm ve yaralanmaları en aza indirebilmektir. Tabi ki bizim çabamız yeterli olmayacaktır. Bunun için vatandaşlarımızın da bizlere yardımcı olması gerekmektedir.

Trafiğin unsurları; araç, yol ve insan’dır. Bunlardan sürücü, yaya ve yolculardan oluşan insan unsurunun, trafik kurallarını bir yaşam biçimi olarak kabullenmesi ve bu kurallar demetine uyma alışkanlığı kazandırılması, eğitim ve denetim gibi yöntemlerle olabilmektedir.

Trafik kazalarında insan, araç ve yolun faktörel etkileri çeşitli oranlarda olmakla birlikte, kazalara neden olan kusurlar içerisinde insan unsurunun payı %98’ler düzeyindedir. Bu düzeyi azaltmada önemli yöntemlerden birisi EĞİTİM’ dir.

Sayın Başbakanımızın devamlı söylediği anlamlı bir söz var; “Yolların Kralı Olmaz, Yolların Kuralı Olur.” Toplumda trafik düzeni ancak bu kurallarla sağlanabilir.

Bilgisizlik, dikkatsizlik, kural tanımazlık ve acele davranmak gibi hareketlerin neden olduğu hatalar ancak eğitim ile ortadan kaldırılabilir.

Trafik kazalarının azaltılabilmesi;   Trafik kültürünün

oluşturulması, yol kullanıcıların güvenli bir trafik bilincine sahip olması, insanların sadece Trafik suçu işlediklerinde alacakları cezadan dolayı değil, kural ihlali yaptıklarında kendilerinin ve diğer insanların hayatını tehlikeye sokacaklarının bilinciyle hareket etmeleri ile mümkündür.

Uyulan her trafik kuralının bir nedeni, uyulmayanın da  bir bedeli vardır. En iyi şoför, yolcusunu sağ-salim gideceği yere götürendir. Unutmayalım ki kazalar, çiğnenmiş kuralların intikamıdır.

Sonuç olarak; daha güvenli seyahat edebilmek, can ve mal kaybını azaltmak için, trafik bilinci ve duyarlılığını artırmak, bilinçli, sorumluluk sahibi, trafik kültürü oluşmuş sürücü, yaya ve yolcuların yetiştirilmesi büyük önem arz etmektedir.

Tüm halkımızın trafik kurallarına daha çok uyacağı ve denetimlerde daha az ceza uygulanacak günlere süratle ulaşmak arzusuyla saygılar sunuyor, kazasız günler diliyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.