Dolar 32,5826
Euro 34,6662
Altın 2.527,36
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 28°C
Sal 30°C

Karatay: Yem ve gübrede KDV kaldırılacak

AK Parti Aksaray İl başkanı Abdülkadir Karatay, tarımda hibe desteklerinin artacağının müjdesini vererek “Yemde ve gübrede Katma Değer Vergisi’ni (KDV) de kaldıracağız” dedi..

Karatay: Yem ve gübrede KDV kaldırılacak
Aksaray Anadolu AŞ
16 Ekim 2015 15:36

Seçim çalışmaları kapsamında Aksaray’da her kesimle bir arada olduklarını söyleyen Başkan Karatay, ilçe, kasaba ve köy gezilerinde vatandaşlara önemli açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Karatay çiftçileri sevindirecek daha birçok konuda müjdeler verdi.

GENÇ ÇİFTÇİLERE PROJE KARŞILIĞI 30 BİN TL DESTEK

AK Parti iktidarı ile çiftçilere yönelik çok büyük projelerin olduğunu belirten İl Başkanı Karatay, AK Parti’nin iktidar olduğu dönem içerisinde tarım ve gıdada çok sayıda projeyi hayata geçirerek çiftçilere büyük katkılar sağlandığını ifade etti. Ayrıca “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” diyen Karatay, konuşmasına şöyle devam etti: “Allah nasip ederse 1 Kasım seçimleri ile tekrar iktidar olacağız, 2015 yılında nakit olarak verdiğimiz hibe desteklerinin tutarını daha da arttıracağız. Yem ve gübrede Katma Değer Vergisi(KDV)’ni kaldıracağız. Genç çiftçilerimize proje karşılığı 30 bin lira karşılıksız destek verilecek. İşletme büyüklüğü 5 dekar altındaki meyve, sebze, süs bitkisi, ıtri-tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği yapan çiftçilere destekleme ödemesi yapacağız. Çiftçilerimize seralarının modernizasyonu için faizsiz kredi verip, maliyetleri düşürmek amacıyla seralara ticarethane elektrik fiyatı yerine sulama suyu elektrik fiyatı uygulayacağız. Tarımsal desteklemelerde ürün deseni ve su potansiyeli uyumunu gözeterek, sertifikalı üretim yöntemlerine önem vereceğiz. Tarım sigortalarının kapsamını genişleterek yaygınlaştıracağız. Tarımsal istatistik ve kayıt sistemlerini geliştirmek amacıyla bilgi altyapısı ile idari yapıyı geliştirerek tüm tarımsal bilgi sistemlerini AB ile uyumlu hale getireceğiz. Üreticiyi ve tüketiciyi koruyucu yeni yasal düzenlemeleri hayata geçireceğiz. İşletmeleri ekonomik ölçek büyüklüğüne ulaştıracak projeler yürüterek, arazilerini büyütmek isteyen ehil mirasçılara kredi imkânları sağlayacağız. Çiftçilerimizden arazilerini birleştirmek suretiyle büyük ölçekli tarım işletmeleri oluşturanlara özel destekler vereceğiz. Bunların yanında daha birçok yeni projemiz ile çiftçilerimizin yanında olmaya, onların kalkınmalarını sağlamaya devam edeceğiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.