Dolar 32,3650
Euro 34,9694
Altın 2.325,97
BİST 9.105,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Karatay’da Ramazan öncesi denetimler sıklaştı

KONYA’NIN MERKEZ KARATAY İLÇE BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ’NE BAĞLI EKİPLER, YAKLAŞAN RAMAZAN AYI ÖNCESİNDE RUTİN OLARAK SÜRDÜRDÜĞÜ DENETİMLERİNİ DAHA DA ARTTIRDI.

Karatay’da Ramazan öncesi denetimler sıklaştı
Aksaray Anadolu AŞ
31 Mart 2022 12:30

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde rutin olarak sürdürdüğü denetimlerini daha da arttırdı.

Karatay Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından Ramazan ayı öncesinde vatandaş sağlığı denetimlerini sıklaştırdı. Vatandaşların Ramazan ayını sorunsuz bir şekilde geçirmesini isteyen ekipler, ilçede bulunan alışveriş merkezleri, fırınlar ve pastanelere yönelik denetimlerine hız verdi. Ekipler, işyerlerinin temizliği, satılan ürünlerin son kullanma tarihleri, resmi belge kontrolü ve imalat yerleri ve çalışanların hijyen kurallarına uyup uymadığını inceliyor.

Konuyla ilgili olarak Karatay Belediyesinden yapılan açıklamada. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin denetimlerini bir kat daha arttırdığı dile getirilerek, “Vatandaşlarımızın Ramazan süresince, güvenli ve huzurlu bir şekilde alışveriş yapabilmeleri için ekiplerimiz ilçe genelinde sürekli denetimler gerçekleştiriyor. Söz konusu denetlemelerde ekiplerimiz; kendi evinde ve kendi sofrasında nasıl güvenilir ve sağlıklı ekmek ya da pide görmek istiyorsa aynısının vatandaşın sofrasında da olması adına azami hassasiyet gösteriyor. Bu çerçevede ekiplerimiz; fırın, market ve pastane daha birçok işletmenin denetiminde genel temizlik, üretim izni, ruhsat, gramaj, etiket ve personel kılık kıyafetleri konularına dikkat ediyor. Yine ekiplerimiz, ambalajlı ürünlerin son kullanma tarihi ve ekmeklerin gramajlarını da bu çerçevede yerinde denetliyor” denildi.

Denetimlerin Ramazan ayı içerisinde de devam edeceği belirtilen açıklamada, şu ana kadar herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadığı, bazı eksikliklerin giderilmesi için işletmecilere gerekli uyarıların yapıldığı belirtildi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.