Dolar 32,5048
Euro 34,9559
Altın 2.430,10
BİST 9.803,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Karayoluna çıkan yaban domuzları kazalara davetiye çıkardı

KONYA’NIN BEYŞEHİR VE DEREBUCAK İLÇELERİNDE ZAMAN ZAMAN SÜRÜLER HALİNDE KARAYOLUNA ÇIKAN YABAN DOMUZLARI KAZAYA DAVETİYE ÇIKARIYOR. DEREBUCAK İLÇESİNDE, DÜN AKŞAM SAATLERİNDE DE YOLA ANİDEN ÇIKAN YABAN DOMUZUNA BİR ARAÇ ÇARPTI. OTOMOBİLDE MADDİ HASAR OLUŞURKEN, YABAN DOMUZU İSE TELEF OLDU.

Karayoluna çıkan yaban domuzları kazalara davetiye çıkardı
Aksaray Anadolu AŞ
6 Nisan 2022 15:45

Konya’nın Beyşehir ve Derebucak ilçelerinde zaman zaman sürüler halinde karayoluna çıkan yaban domuzları kazaya davetiye çıkarıyor.

Yaban domuzu popülasyonunun yoğun olduğu Beyşehir ve Derebucak ilçesinde, karayoluna çıkarak karşıya geçmeye çalışan yaban domuzları son zamanlarda sürücülerin korkulu rüyası haline geldi. Özellikle havanın karardığı saatlerde besin arayışı içerisine girerek karayoluna kadar gelen yaban domuzları sürüler halinde karşıdan karşıya geçmeye çalışıyor. Domuzların bu geçişi karayolunda seyreden araçlar için tehlike oluştururken, zaman zaman yaralanmalı ve maddi hasarlı kazaların yaşanmasına neden olabiliyor. Sürücüler, özellikle yaban domuzu geçişinin sık yaşandığı güzergahlarda karayolları tarafından yerleştirilen levhalarla dikkatli olmaları ve bu mevkilerde yavaş seyretmeleri yönünde uyarılıyor. Derebucak ilçesinde, dün akşam saatlerinde de yola aniden çıkan yaban domuzuna bir araç çarptı. Otomobilde maddi hasar oluşurken, yaban domuzu ise telef oldu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.