Dolar 32,5093
Euro 34,9923
Altın 2.436,25
BİST 9.800,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Kaşlı’dan emekli ve memurlara tavsiye: Devletten bekleme, simit sat!

Kaşlı’dan emekli ve memurlara tavsiye: Devletten bekleme, simit sat!
Aksaray Anadolu AŞ
26 Mart 2024 18:24

Milliyetçi Hareket Partisi Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, geçim zorluğu yaşayan emeklilere ve memurlara ek iş yapma tavsiyesinde bulunup “80’li yıllarda öğretmenler okul bittikten sonra simit, su satıyordu akşamları” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, emekliler ve memurlarla ilgili tartışmalı bir açıklama yaparak büyük tepki çekti.

Kaşlı, yerel Kanal 68 TV’nin Gündem Özel programında yaptığı konuşmada, emeklilerin ve memurların ek gelir elde etmek için devletten beklenti içinde olmaktansa kendi çabalarıyla ek işler yapmaları gerektiğini savundu.

Kaşlı, özellikle örnek olarak 80’li yıllarda hem okulda ders verip hem de mesai sonrasında ek işler yaparak geçimini sağlayan öğretmenleri gösterdi. “Devletten beklemek yerine vatandaşların ek bir iş yapmaları gerekiyor” diyen Kaşlı, bunun için domates satıp alabileceğini ya da benzeri işler yaparak ek gelir elde edebileceklerini öne sürdü.

Ayrıca Kaşlı, “Daha önce ben biliyorum, öğretmen okul bittikten sonra simit satıyordu, su satıyordu. Çünkü o zamanlar 100 lira maaş, 50 lira kiraydı. O dönemleri de yaşadık 80’li yıllarda. Vatandaşımızdan da aile ekonomisine katkı sağlayacak bir şeyler bulmasını, uğraşmasını isteriz sadece devletten beklemek yerine…” şeklinde konuştu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.