Dolar 32,3068
Euro 35,0599
Altın 2.307,54
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 19°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Kayıt dışı işçi istihdamı ile mücadele kapsamında ziyaret

Aksaray Sosyal Güvenlik İl Müdürü Saffet Çalışkan, Doğuş Çay ve Gıda Maddeleri Üretim Pazarlama Fabrikası’nı ziyaret etti..

Kayıt dışı işçi istihdamı ile mücadele kapsamında ziyaret
Aksaray Anadolu AŞ
21 Aralık 2015 18:16

Çalışkan, yaptığı yazılı açıklamada, Aksaray SGK’ın kayıt dışı işçi istihdamı ile mücadele kapsamında bir dizi faaliyet gerçekleştirdiğini belirtti.

Okullarda Sosyal Güvenlik ve kayıt dışı ile ilgili bilgilendirme seminerleri düzenlediklerini aktaran Çalışkan, kayıt dışı işçi çalıştırmayıp, primlerini düzenli ödeyen iş yerlerini ziyaret edip teşekkür belgesi vererek farkındalık oluşturulmaya çalıştıklarını aktardı.

Bu kapsamda Doğuş Çay ve Gıda Maddeleri Üretim Pazarlama A.Ş. Aksaray Fabrikasını ziyaret ettiklerini aktaran Çalışkan, Fabrika Direktörü Ömer Ataman ve Fabrika Müdürü Mustafa Karamustafa ile bir araya geldiklerini dile getirdi.

SGK olarak kayıt dışı istihdamla ilgili çalışmaları kapsamında bir yandan eğitim çalışması yaparken diğer taraftan ise denetmenleri tarafından ‘alo 170’e gelen ihbarları değerlendirdiklerini ifade eden Çalışkan, şunları kaydetti:

“Kayıt dışının önüne geçmek için faaliyetlerimiz sürerken, bir diğer hususu da unutmamak lazım. Kayıt dışı işçi çalıştırmayıp, düzenli prim ödeyen iş verenlerimizi ziyaret ederek, farkındalık oluşturuyoruz. Ziyaretlerde işverenlerin bu tutumlarını devam ettirmesi üzerine kendilerine Teşekkür Belgesi veriyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.