Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
20°C
Parçalı Bulutlu
Paz 22°C
Pts 26°C
Sal 31°C
Çar 26°C

Kaynak Kitap Vurgununa Neşter

28 Eylül 2018 02:42

Yıllardır siyasiler başta olmak üzere yöneticilerin göz yumması nedeniyle çok ciddi bir vurgun kaynağı haline gelen okullardaki kaynak kitap olayına ilk neşter vuruluyor.

Dün bir Milletvekili ile yaptığım görüşmede, Gazeteci Nazmi Çalışkan’ın bu konuda yazdığı bir yazı üzerine okullardaki Kaynak Kitap Uygulaması konusunda inceleme başlatıldığını, sadece okulların değil bu okul yöneticileri ve öğretmenlerle anlaşma yaparak vurguna ortak olduğu düşünülen belirli sayıdaki kırtasiyelerin de mercek altına alındığını söyledi.

Özlemişiz böyle şeyleri.

Özlemekten öte bu tür şeylerin sorgulanacağına, hatta sorgulanabileceğine dair inancımızı kaybetmişiz.

O nedenle bu sözleri duyunca gerçekten de bir garip oldum.

Bazı okul müdürlerinin de ortak olduğu kırtasiye dükkânlarını sokaktaki çocuğun bildiği halde bizim yöneticilerin bilmediği bir memlekette yanlış olan, halkı soymaya yönelik oluşumların irdelenmeye başlanması içimizdeki umut kıvılcımlarının ateşlenmesine yetti.

Biz bunları görünce sadece Milli Eğitim bünyesinde değil, tüm kurumlardaki bu tür arsızlık ve yolsuzlukları birer birer ortaya dökmeye başlarız.

Valla bunları soruşturmakla görevli olanların, soruşturma gerekli olduğuna karar verecek olanların işleri bundan sonra daha zor olacak.

Çünkü çoğu yerde neresinde tutup silkeleseniz pislik dökülüyor.

Bugüne kadar silkelediğimizde dökülen pislikleri görmeye kimsenin yanaşmaması nedeniyle biz de silkelemekten usanmıştık.

Yeter ki birileri bu rant, talan, vurgun olaylarına dur demeye niyetlenmiş olsun.

Bizim için bu kadarı da yeterli.

Biz inanıyoruz ki, bugüne kadar olduğu gibi zorunlu olarak açılan soruşturmalarda görevlendirenlere; “Fazla kurcalamayın kapatın gitsin” türünden verilen talimatların da sonu gelir.

Soruşturulan kim olursa olsun.

Sahte belgelerle ve raporlarla suçlular korunup suçu örtmeye çalışanlar cezalandırılmaya çalışılmaya devam etmez inşallah.

Siz sanıyormusunuz ki yapılanlardan kimsenin haberi olmuyor?

Milli Eğitim’de incelemeye gittiği okul müdüründen hakaret gören müfettiş hakkında soruşturma açılmaya çalışılıyor o okul müdürüne kimse dokunmuyor, dokunamıyor.

Suçu sabit hale gelen okul müdürüne görevden alınma ve yer değişimi kararı veriliyor kimse uygulamıyor, uygulayamıyor.

Okulunda intihar girişiminde bulunan öğrencinin müdürün tüm okul önünde yaptığı suçlamalar ve hakaretler nedeniyle intihar girişiminde bulunduğu yönünde suçlamalar oluyor, olay savcılık oluyor, okul müdürü aynı yerde görevine devam ederken müdürlük yaptığı okulun öğrencilerinden doğru söylemeleri bekleniyor.

Bunlar sadece Milli Eğitim Ayağında yaşananların sadece bir kaçı.

Ama biz umutlandık.

Bazı soruşturmalar yeniden başlamış.

Bundan da umutlandık.

İnşallah sonu gelir, devam eder…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.