Dolar 32,6002
Euro 34,7940
Altın 2.410,15
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 32°C
Az Bulutlu
Aksaray
32°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 28°C
Cum 27°C
Cts 26°C

Kent estetiğine yönelik çalışmalar büyük beğeni topluyor

Şehrin modern ve güzel görünümüne katkı sağlamak için çalışmalar yapan Aksaray Belediyesi şehre estetik dokunuşlar yapmayı sürdürüyor.

Kent estetiğine yönelik çalışmalar büyük beğeni topluyor
Aksaray Anadolu AŞ
11 Ekim 2021 21:46

Aksaray’ın tüm mahallelerinde ve şehir giriş çıkışlarına yapılan estetik çalışmalar şehrin görünümüne daha da güzellik katıyor. Aksaray Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde dekoratif aydınlatmalar, peyzaj düzenlemeleri, duvar tabloları, dekoratif Aksaray yazıları, duvar süslemeleri ve çim çit giydirme çalışmaları gibi uygulamalarla şehrin görselliğini daha da artırıyor.

Estetik çalışmalar kapsamında şehir içi ulaşımda kullanılan otobüs durakları Aksaray’ın doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri olan Ulu Cami, Ihlara Vadisi, Eğri Minare, Hasandağı, Sultanhanı, Azm-i Milli Güzelyurt Evleri’nin görselleri ile süslendi.

Şehri ziyaret eden misafirlerin hafızasında iz bırakmak adına şehir giriş çıkışlarına ve kavşak noktalarına yerleştirilen dekoratif “Aksaray” yazısı ve ay yıldızlı aydınlatmalar şık bir görünüm kazandırırken vatandaşların da ilgi odağı oldu.

Aksaray Belediyesi, cadde sokak ve meydanlarda bulunan trafo binaları, elektrik panoları, istinat duvarları gibi alanlara Aksaraylı ressamın fırçasından göze hoş gelecek resimlerle donattı.

Vatandaşlara temiz ve nezih ortamlar sunmak için çalışmalar sürdüren Aksaray Belediyesi 48 mahallede bulunan 7 bin 500 adet çöp konteynırından bin 700 çöp konteynırını çim çit giydirmeleriyle kapladı. Aksaray Belediyesi atölyelerinde üretilen çim çit giydirmeleri ile çöp konteynırlarının kötü görünümün önüne geçildi.

Başkan Dinçer, şehir genelindeki estetik çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada şehrin görsel zenginliğine katkı sağlamak için birçok çalışma gerçekleştirdiklerini ifade etti. Başkan Dinçer, açıklamalarının devamında benzer çalışmaların süreceğini vurguladı..

blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.