Dolar 32,3791
Euro 34,7797
Altın 2.396,11
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 19°C
Az Bulutlu
Aksaray
19°C
Az Bulutlu
Cts 13°C
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 22°C

KFC ve Burger King’in Sosyal Medyada Atıştı

Son yıllarda toplumsal medyanın gizemli gücünü fark eden büyük şirketlerin, bu gücü kullanarak birbirleriyle cümbüş yollu atıştıklarına şahit …

KFC ve Burger King’in Sosyal Medyada Atıştı
Aksaray Anadolu AŞ
16 Şubat 2021 03:00

Son yıllarda toplumsal medyanın gizemli gücünü fark eden büyük şirketlerin, bu gücü kullanarak birbirleriyle cümbüş yollu atıştıklarına şahit oluyoruz. Bu atışmalardan biri de KFC ile Burger King’in İspanyol merkezli toplumsal medya hesaplarında gerçekleşti. Birinci olarak gizemli tavuk tanımıyla dünyanın en ünlü fast food zincirlerinden olan KFC’nin hesabından Burger King ve McDonalds için Godzilla Vs. Kong sinemasından bir gönderme yapıldı. Yapılan paylaşımda Burger King’i Godzilla yerine koyan KFC, Kong’u ise McDonalds olarak betimledi. Sonra elinde beyzbol sopası bulunan bir köpekle bu ikiliyi kovaladı.

blank

248 binden fazla beğeni alan bu paylaşımın akabinde Burger King’den de tıpkı sertlikte bir karşılık geldi. Burger King’in resmi İspanya hesabından yapılan paylaşımda KFC olarak betimlenen ve elinde beyzbol sopası bulunan köpeğin tasmasının Popeyes tarafından tutulduğu görülüyor. Artık Burger King’in neden Popeyes’ı işin içine sokarak bu türlü bir paylaşım yaptığını sorabilirsiniz. Bunun sebebi, hem Burger King’in hem de Popeyes’ın aslında ortak bir firma olmaları. İki firmanın da üst kuruluşu Restaurant Brands International isimli firma.

blank

Bu atışma sonrasında toplumsal medyadan da paylaşımlar geldi

Burger King ve KFC’nin bu atışmasındaki pozisyonunu göstermek isteyen 100 Montaditos isimli İspanyol restoran da bir paylaşımla olaylara bakış açısını özetledi.

blank

Elbette tüm paylaşımlar bunlarla sonlu değildi. Bu paylaşımların akabinde Farmarato isimli bir Twitter kullanıcısının tweet’ini retweet eden KFC, burada rakiplerini düşürdüğü durumu komik bir formda lisana getirdi.

blank

Tüm bunlar yaşanırken büyük şirketlerin toplumsal medyada kapışmasını patlamış mısır eşliğinde izleyen şahıslar de yok değildi.

blank

Son yıllarda daha sık görmeye başladığımız bu atışmalar, şirketlerin eğlenceli kimliğini ön plana da çıkarabiliyor. Pekala sizler, rakip şirketlerin toplumsal medyada karşı karşıya geldiği bu usul atışmaları seviyor musunuz? Bu atışmanın galibi kim oldu sizce? Niyetlerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

blank

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.