Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 23°C
Çar 22°C

Kitap Konakları ve Millet Kıraathanesi yoğun ilgi görüyor

Kitap Konakları ve Millet Kıraathanesi yoğun ilgi görüyor
Aksaray Anadolu AŞ
13 Mart 2023 19:40

Aksaray Belediyesi’nin kültür ve eğitim hizmetleri arasında yer alan Kitap Konaklarında, her yaş grubundaki kitapseverlere rahat ve huzurlu bir ortamda kitap okuma imkânı sunuluyor.

Aksaray Belediyesi’nin kültür ve eğitim hizmetleri arasında yer alan Kitap Konaklarında, her yaş grubundaki kitapseverlere rahat ve huzurlu bir ortamda kitap okuma imkânı sunuluyor.

Şehrin 4 farklı noktasında hizmet veren kitap Konakları; orta öğrenim öğrencileri, üniversiteye hazırlanan ve yükseköğrenim gören üniversiteli gençlerinin uğrak noktası oldu.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Nuri Yazıcı Kitap Konağının ihtiyaçları karşılamaması üzerine inşasını başlattığı Paşacık Kitap Konağı, Tapduk Emre Kitap Konağı ve Hoca Ahmet Yesevi Kitap konakları kısa süre içerisinde tamamlanarak hizmete alındı. Soğuk ve yağışlı günlerde sıcak bir çalışma ortamı sunulan kitap konakları gençler tarafından sevilerek kullanılıyor.

Gençlerin güncel kaynak kitaba erişimini kolaylaştıran Kitap Konakları haftanın 7 günü hizmet veriyor. Şık tasarımıyla Gençlerin ilgisini çekebilecek nitelikte hayata geçirilen Kitap Konakları içerisindeki grup çalışma odaları, bireysel çalışma odası kafeteryası ve kütüphaneler bulunuyor.

Gençlerle bir araya gelmek için Kitap Konaklarını sık sık ziyaret eden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Kitap Konakları ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Kitap Konaklarımız ve Millet Kıraathanelerimiz vatandaşlarımızın kaynak kitaba ulaşmasını kolaylaştırıyor. 4 farklı noktada bulunan Kitap Konaklarımızdan ve Millet Kıraathanemizden günlük Bin 155 vatandaşımız faydalanıyor. Vatandaşlarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve yaygınlaştırmak için yaptığımız projelerden olumlu dönütler aldık. Eğitim ve kültür projesi olarak hayata geçirdiğimiz projelerimizin sevilerek kullanılması bizleri mutlu ediyor.’’ Dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.