Dolar 32,5431
Euro 34,9157
Altın 2.429,23
BİST 9.699,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Klavye Hız Testi Yapabileceğiniz İnternet Siteleri

Günümüz dünyasında akıllı telefon klavyelerine hapsolmuş olsak da bilgisayarda klavye kullanarak yazı yazmak, bilhassa süratli yazabilmek hala …

Klavye Hız Testi Yapabileceğiniz İnternet Siteleri
Aksaray Anadolu AŞ
16 Şubat 2021 17:12

Günümüz dünyasında akıllı telefon klavyelerine hapsolmuş olsak da bilgisayarda klavye kullanarak yazı yazmak, bilhassa süratli yazabilmek hala son derece değerli bir yetenek. Duyduğunuz şeyleri tıpkı anda klavye ile yazıya dökmek üzere değerli hünerler, hayatın pek çok alanında işinizi kolaylaşlaştıracaktır. Yazı yazarken ne kadar süratli olduğunuzu öğrenebileceğiniz birçok klavye sürat testi sitesi bulunuyor.

Klavye sürat testi internet sitelerinin pek birçok Türkçe ve İngilizce olsa da kimilerinde birden fazla lisan seçeneği görebilirsiniz. Yeni öğrendiğiniz bir lisan üzerinden klavye sürat testi yaparak o lisanın inceliklerini öğrenebilir ve alışık olmadığınız bir yazma tarzına parmaklarınızı alıştırabilirsiniz. Gereğince çalışırsanız, siz yazı yazdıktan sonra klavye üzerinde duman tütmesini bile sağlamanız mümkün.

Klavye sürat testi siteleri:

  • m5 Bilişim
  • 10 Fast Fingers
  • Türk Eğitim
  • Şampiyon Kursları
  • İntersteno Türk
  • Klavye Çalış
  • Live Chat
  • Typing
  • Typing Test
  • Artypist

m5 Bilişim

blank

m5 Bilişim klavye sürat testi internet sitesi üzerinden Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca ve İtalyanca olmak üzere 6 farklı lisan seçeneği üzerinden klavye sürat testi yapmanız mümkün. Seçtiğiniz lisanda en sık kullanılan sözler, sık kullanılan kentler ve farklı tabirler üzerinden kendinizi test edebilirsiniz. Yaptığınız testi daha keyifli hale getirmek için site üzerinden özelleştirmeler yapabilirsiniz.

10 Fast Fingers

blank

10 Fast Fingers, Türkçe başta olmak üzere onlarca farklı lisan üzerinden klavye sürat testi yapabileceğiniz bir internet sitesi. Test yapmak istediğiniz lisanı seçtikten sonra karşınıza 1 dakikalık temel bir test çıkıyor. Şayet sadece test yapmak kâfi gelmiyorsa farklı yazma oyunlarına ve metin idmanlarına göz atabilirsiniz. Sitenin sunduğu özel yazma testi ile kendi sonlarınızı zorlamanız mümkün.

Türk Eğitim

blank

Türk Eğitim, sırf Türkçe üzerinden klavye sürat testi yapabileceğiniz bir internet sitesi. Sitenin öne çıkan özelliği ise test için onlarca farklı metin sunuyor olması. Test için sunulan metinlerin pek birçok hukuksal metinlerdir. Bu sayede günlük hayattaki pek karşılaşılmayan sözleri de görmüş ve alışık olmadığınız sözleri yazma konusunda kendinizi geliştirmiş olursunuz. Testi dilediğiniz üzere özelleştirmeniz mümkün.

Şampiyon Kursları

blank

Şampiyon Kursları internet sitesi üzerinden hem Q klavye hem de F klavye sürat testi yapabilirsiniz. Site, 1 dakikalık ve 10 dakikalık olmak üzere iki farklı test sunuyor. Yeni başlayanlar için şimdi 10 dakikalık test tavsiye edilmiyor fakat 1 dakikalık testlerden art geriye birkaç tane yaparak kendinizi daha güç testler için hazırlayabilirsiniz. Sitenin sunduğu klavye sürat testi Türkçe.

İntersteno Türk

blank

Milletlerarası Bilgi Süreç ve İrtibat Federasyonu Türk Kümesi Başkanlığı kısaca İntersteno Türk internet sitesinde bulunan klavye testi ile onlarca farklı lisan üzerinden profesyonel seviyede klavye sürat testi yapmanız mümkün. Site, 1 dakikalık ve 10 dakikalık olmak üzere iki farklı klavye sürat testi sunuyor. Bilhassa yeni bir lisan öğreniyorsanız buradaki 1 dakikalık testler ile yazma suratınızı arttırmanız mümkün.

Klavye Çalış

blank

Klavye Çalış internet sitesi, pek çok internet sitesinde bulamayacağınız 5 dakikalık ve 3 dakikalık klavye sürat testi ile öne çıkıyor. Sitenin dikkat çeken öteki bir noktası ise test için kullandığınız metin cinslerini kendiniz belirleyebiliyor olmanız. Magazin ve teknoloji üzere ilgilendiğiniz farklı hususlara ilişkin metinleri kullanarak farklı profesyonellik seviyelerinde klavye sürat testi yapmanız mümkün.

Live Chat

blank

Live Chat isminden da anlaşılacağı üzere İngilizce klavye sürat testi yapabileceğiniz bir internet sitesi. Sitenin arayüzü ve test aracı hayli farklı. Test başladığı vakit siz yazdıkça metnin ilerlediğini göreceksiniz. Birtakım kullanıcılar için dezavantajlı bir durum olsa da, evvelden görmediğiniz metinleri anlık olarak yazma konusunda kendinizi geliştirmenizi ve İngilizce yeni sözler keşfetmenizi sağlayacak.

Typing

blank

Typing internet sitesi üzerinden 1 dakikalık, 3 dakikalık ve 5 dakikalık İngilizce klavye testleri yapabilirsiniz. Site üzerinden sırf dakika odaklı değil, sayfa odaklı testler yapmanız da mümkün. 1, 2 ya da 3 sayfadan oluşan bir test seçtiğiniz vakit sistem size bu sayfaların ortalama kaç dakikada yazılmasını gerektiğini ve öbür ayrıntıları veriyor. Daha sonra ise test başlıyor ve siz o metni standart müddet içinde tamamlamaya çalışıyorsunuz.

Typing Test

blank

Typing Test internet sitesi üzerinden yaptığınız testlerin hem mühletini hem de zorluk düzeyini kendi düzeyinize nazaran seçebiliyorsunuz. Testlerin düzeyine nazaran evvel kendinizi test edebilir daha sonra ise kendinizi zorlayabilirsiniz. Üstelik site üzerinden pek çok farklı klavye sürat testi oyununa da ulaşabilirsiniz. Böylelikle bazen sıkıcı olabilen klavye sürat testini çok daha eğlenceli bir hale getirebilirsiniz.

Artypist

blank

Artypist internet sitesi üzerinden yapacağınız klavye sürat testi, size rastgele bir müddet hududu belirlemiyor. Test, epey kolay bir metin ile başlıyor ve bu kısa metni ne kadar müddette yazdığınız ölçülüyor. Bilhassa süratli yazma maharetini geliştirmeye yeni başlayan kullanıcılar için ülkü bir test zira test sırasında rastgele bir gerilim ögesi bulunmuyor. Sadece metni yazıyorsunuz.

Bilgisayarda süratli yazma maharetini ölçmek isteyenlerin pek çok farklı lisanda klavye sürat testi yapabileceği internet sitelerini listeledik ve sitelerin öne çıkan özelliklerini anlattık. Tahminen bir gün niyet gücü ile yazı yazma bahtımız olacak fakat o güne kadar klavye üzerinde gezinen süratli parmaklar hala bir avantaj olmayı sürdürecek.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.