Aksaray Haber

Dolar 48,4354
Euro 56,2404
Altın 6.898,85
BİST 14.012,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 29°C
Açık
Aksaray
29°C
Açık
Paz 30°C
Pts 27°C
Sal 26°C
Çar 27°C

Koçak’tan çağrı: KDV kaldırılmalı, çiftçinin yükü hafifletilmeli

Koçak’tan çağrı: KDV kaldırılmalı, çiftçinin yükü hafifletilmeli
12 Temmuz 2026 13:37

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, tarım sektöründe artan üretim maliyetlerine dikkat çekerek, çiftçilerin desteklenmesine yönelik yeni düzenlemelerin hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.

Koçak, gübre, elektrik, mazot, enerji, işçilik ve finansman maliyetlerindeki artışın üreticileri her geçen gün daha ağır şartlarda üretim yapmaya zorladığını belirterek, tarımsal üretimin sürdürülebilirliği için üreticinin yükünün hafifletilmesi gerektiğini söyledi.

Özellikle zirai ilaçlarda uygulanan yüzde 10 KDV’nin kaldırılmasının çiftçilere önemli bir katkı sağlayacağını ifade eden Koçak, gübrede olduğu gibi bu alanda da vergi indirimi yapılmasının üretim maliyetlerini azaltacağını dile getirdi.

Tarım alet ve makinelerindeki vergi yükünün de düşürülmesini isteyen Koçak, traktörlerden sulama sistemlerine, hasat makinelerinden diğer tarım ekipmanlarına kadar tüm üretim araçlarında vergi indiriminin çiftçilerin modern teknolojiye daha kolay ulaşmasını sağlayacağını kaydetti.

Çiftçilerin en büyük ihtiyacının uygun finansmana erişim, düşük maliyetli üretim ve güçlü destek politikaları olduğunu vurgulayan Koçak, üretimi teşvik edecek vergi düzenlemelerinin hem üreticinin rekabet gücünü artıracağını hem de Türkiye’nin gıda arz güvenliğine önemli katkı sunacağını belirtti.

Tarımın yalnızca çiftçilerin değil, toplumun ortak geleceği olduğuna dikkat çeken Emin Koçak, “Üreticimizin yükü hafiflediğinde hem üretim artacak hem de vatandaşlarımız sofralarına daha uygun fiyatlarla güvenilir gıdaya ulaşabilecektir. Çiftçimizin alın terinin karşılığını aldığı, üretimin desteklendiği ve bereketin arttığı bir Türkiye için üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.