Dolar 32,3143
Euro 35,1060
Altın 2.290,78
BİST 9.057,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Koçaş, hükümetin ekonomik adımlarını değerlendirdi

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde düzenlediği basın toplantısında, Ekonomi Koordinasyon Kurulunda alınan kararları paylaşırken, kararlar iş dünyasında memnuniyet yarattı.

Koçaş, hükümetin ekonomik adımlarını değerlendirdi
Aksaray Anadolu AŞ
11 Aralık 2016 17:17

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde düzenlediği basın toplantısında, Ekonomi Koordinasyon Kurulunda alınan kararları paylaşırken, kararlar iş dünyasında memnuniyet yarattı.

Hükümetin adımlarını değerlendiren ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, yapmış olduğu açıklama da; Prim borçlarının ötelenmesi, 250 Milyar Liralık kredi kaynağı, 600 Bin Kişiye iş imkânı, KOBİ’lere 50 Bin Liralık Faizsiz Kredi, başta Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler olmak üzere tüm sanayi tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Özellikle firmaların şuan piyasada nakit ihtiyaçları ve nakit sıkıntıları söz konusudur.

Hükümetimizin bu noktada nakit sıkıntısını rahatlatmak, işlerini genişletmelerini sağlamak hatta istihdamı artırmak için hazine kefaleti getirmek suretiyle, Kredi Garanti Fonu’nun kefaletiyle 250 milyar liraya kadar bir kredi hacmi oluşturacak olması gayet yerinde bir harekettir. Yine aynı şekilde Özel sektör işverenlerinin, asgari ücret desteğinden yararlanmalarını, ‘esas prim ödeme gün sayısına karşı gelecek şekilde 2017 Ocak, Şubat, Mart, üç aylık primlerini 2017’nin Ekim, Kasım, Aralık ayında tahsil edecek olması firmalarımızın bu süreçteki zor günlerden geçmesindeki adımları kolaylaştıracaktır. Şuan ülkemizde işletmelerimizin bankalardan almış olduğu kredilerde yüksek faiz oranlı söz konusu olup bu oranlar KOBİ’lerimiz başta olmak üzere tüm işletmelerimizin üzerinde büyük bir yüktür.

Bu nokta da Devletimiz tarafından işletmelere ilk 12 ay için geri ödemesiz olmak üzere 3 yıl vadeli 50 bin lira kredi desteği KOBİ’lerimiz ve işletmelerimize rahat bir nefes aldıracaktır.

Ülkemiz 15 Temmuz Darbe girişiminin başarısız olması ile birlikte içerdeki ve dışardaki düşmanlarımızın değişik oyunlarına maruz kalmaktadır. İstediklerini elde edemeyen başta dış güçler olmak üzere tüm düşmanlarımız ekonomimiz ile oynamaya çalışıyor ve ülkemizi zor duruma sokmaya çalışıyorlardır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu oyunların bozulması için geçtiğimiz günlerde Dolar ve Euro’nun değerini azaltmak Türk Liramızın değerini artırmak için bir kampanya başlattı.

Aksaray olarak bizlerde bu kampanyaya sonuna kadar destek veriyoruz. 15 Temmuzda göstermiş olduğumuz milli ruh ile başlayan birlik ve beraberliğimiz bu süreçte de devam edecektir. Hükümetimizin bu noktada yapmış olduğu tüm çalışmaların destekçisi olacağımızı belirtiyoruz ”Dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.