Dolar 32,3394
Euro 34,8511
Altın 2.391,82
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 18°C
Az Bulutlu
Aksaray
18°C
Az Bulutlu
Cts 13°C
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 22°C

Kocasinan’ın saklı cenneti ‘Bayramhacı’ turizme kazandırılıyor

Kocasinan Belediye Lideri Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Erciyes A.Ş. İdare Heyeti Lideri Dr …

Kocasinan’ın saklı cenneti ‘Bayramhacı’ turizme kazandırılıyor
Aksaray Anadolu AŞ
26 Kasım 2021 13:33

Kocasinan Belediye Lideri Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Erciyes A.Ş. İdare Heyeti Lideri Dr. Murat Cahid Cıngı ve Vilayet Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Şükrü Dursun ile birlikte doğal hoşluğuyla dikkat çeken Bayramhacı Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. ‘Ortak akıl’ ile çalışmalar yaptıklarını belirten Lider Çolakbayrakdar, bir yanında deniz bir yanında peri bacaları olan ve eşsiz hoşluğuyla dikkat çeken Bayramhacı’nın termal su kaynaklarını, ülke ve kayseri turizme kazandırılması için proje çalışmaları yürüttüklerini söyledi.

Bayramhacı Mahallesi’nde Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Dr. Murat Cahid Cıngı ve Dr. Şükrü Dursun ile birlikte incelemelerde bulunan Lider Çolakbayrakdar, Bayramhacı’nın tabiat ve tarihle iç içe büyüleyici hoşluğunu koruyarak, ülke ve Kayseri turizmine kazandıracaklarını vurguladı. Projelerle, Kayseri’nin turist potansiyelini artırarak, Kocasinan’ı yerli ve yabancı turistler için cazibe merkezi haline getireceklerine dikkat çeken Lider Çolakbayrakdar, “Bayramhacı Mahallemizde kendine mahsus Jeotermal kaynak var. Termal açısından varlıklı olan mahallemiz, peri bacaları ve deniz imgesiyle de turistlerin dikkatini çekmektedir. Termal kaynağımızı gerek kaplıca gerekse farklı projelerle pahalandırmak ve turizm olarak kentimize kazandırmak için bir ortadayız. Bayramhacı’nın Kayseri’mize kazandırılması için bir master proje çalışması yürütüyoruz. Birçok tabiat hoşlukları ve kültürel zenginliklerini içinde barındıran Kocasinan’ı; kültür, sanat, bilim, turizm, eğitim, spor, toplumsal, sıhhat alanlarında merkez yapmak ve gelecek jenerasyonlara daha yaşanabilir bir ilçe bırakmak için emin adımlarla yürüyoruz. İlçemizde saklı kalan hoşlukları, gün yüzüne çıkartabilmek için bugün burada olduğu üzere ‘Ortak aklı’ harekete geçirerek, bu hoşlukları hem ülkemiz hem de kentimiz ismine kazanım hale getirmek için çabası içerisindeyiz” sözlerine yer verdi.

Vilayet Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Şükrü Dursun ise, “Doğal hoşluğu, termal su ve çeşitli kültür varlıklarıyla ön plana çıkan Bayramhacı, çok farklı bedellere sahip bir özelliği var. Her açıdan ele alınması gereken bu yer için istişarelerde bulunduk. Çalışmanın hayata geçmesiyle bölge turizminin değerli noktalarından biri olacaktır ve farklı bir Bayramhacı göreceğiz. Liderimizin çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa da, Bayramhacı’nın turizm potansiyeli yüksek bir bölge olduğuna dikkat çekerek “Bayramhacı’nın potansiyelini gördük. Hem bölge hem de ülke turizm açısından oluşturabileceği pahalar üzerinde istişarelerde bulunduk. Kapadokya’nın merkezinde bulunan Nevşehir ve Kayseri üzere iki kadim kentin tam hudut noktası olan Bayramhacı, çalışmaların hayata geçmesi sonucunda bölge ve ülke turizmine katkı sağlayacak. Liderimize daveti için teşekkür ediyorum” biçiminde konuştu.

Erciyes A.Ş. İdare Heyeti Lideri Dr. Murat Cahid Cıngı ise, Kayseri’nin turizm kenti olma yolunda süratle ilerlediğini belirterek, şunları kaydetti: “Başkanımız, kentimizin eski bedeli olan Bayramhacı’yı, günümüzün turizm vizyonuna uygun bir formata büründürmek için uğraş gösteriyor. Bizlerde Erciyes turizm ve kentin öbür turizm envanterleriyle burasını nasıl entegre edebilmek için buradayız. Kentimiz, çalışma sonunda hoş yapılaşmayla hoş bir paha kazanacaktır.”

İHA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.