Aksaray Haber

Dolar 48,4354
Euro 56,2404
Altın 6.898,85
BİST 14.012,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 29°C
Açık
Aksaray
29°C
Açık
Paz 30°C
Pts 27°C
Sal 26°C
Çar 27°C

Koçaş’tan kredi kartı limit kısıtlamalarına uyarı

Koçaş’tan kredi kartı limit kısıtlamalarına uyarı
3 Şubat 2026 10:10

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından kredi kartı limitlerine getirilen kısıtlayıcı kararları yakından takip ettiklerini belirterek önemli açıklamalarda bulundu.

ATSO Başkanı Koçaş, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Enflasyonla mücadele kapsamında atılan her adımı önemsiyor ve mali disiplinin korunmasını destekliyoruz. Ancak kredi kartı limitlerine yönelik bu tür sınırlamaların, reel sektör ile vatandaşlarımızın günlük hayatı üzerindeki etkilerinin bütüncül bir bakış açısıyla değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bugünün koşullarında kredi kartları artık sadece bir tüketim aracı değil; ticaretin, hizmet sektörünün ve hane halkı ödemelerinin önemli bir parçası haline gelmiştir. Eğitim ücretleri, özel okul ve üniversite ödemeleri, hastane ve sağlık harcamaları, sigorta primleri, ulaşım, konaklama gibi pek çok zorunlu gider, kişilerin ödeme gücüne göre bankalar tarafından verilen kredi kartları aracılığıyla karşılanmaktadır. Kredi kartı limitlerinin daraltılması, vatandaşlarımızı ve işletmelerimizi ödeme güçlüğüyle karşı karşıya bırakacaktır. Ayrıca, artan fiyatlar karşısında yüksek tutarlı ödemelerin nakit olarak yapılmasının hem güvenlik hem de pratiklik açısından mümkün olmaktan çıktığını, nakit para kullanımının azalması yönündeki genel eğilimin de dikkate alınması gerektiğini belirtmek istiyoruz. Nakit döngüsünün yavaşlaması, zincirleme bir reaksiyonla üretimden istihdama kadar pek çok alanı olumsuz etkileme potansiyeline sahiptir. Finansal istikrarı koruma amaçlı düzenlemelerde, ticari hayatın gerçekleri ve vatandaşlarımızın zorunlu harcamalarının göz önünde bulundurulması hem ekonomik faaliyetlerin sürdürülebilirliği hem de toplumsal refah açısından faydalı olacaktır. Ekonomide kalıcı istikrarın yolunun, üretimi, ticareti ve tüketimi birlikte gözeten, sahadaki etkileri doğru okuyan düzenlemelerle mümkün olabileceğine inanıyoruz. Bu çerçevede, tüm kurum ve kuruluşlarımızla istişareye açık olduğumuzu ve reel sektörün sesini aktarmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururum” Dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.