Dolar 32,3717
Euro 34,9902
Altın 2.326,00
BİST 9.097,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Komşu üniversitelerin rektörleri iftarda buluştu

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, üniversitelerarası işbirliklerinin sadece üniversiteleri değil, aynı zamanda şehirleri de geliştireceğini söyledi.

Komşu üniversitelerin rektörleri iftarda buluştu
Aksaray Anadolu AŞ
7 Haziran 2017 04:56

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, üniversitelerarası işbirliklerinin sadece üniversiteleri değil, aynı zamanda şehirleri de geliştireceğini söyledi.

Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı’yı iftar yemeğinde ağırlayan ASÜ Rektörü Şahin, konuklarıyla bölgesel ölçekte yapılabilecek çalışmaları istişare etti. Coğrafi olarak birbirine yakınlığın, kültürel ve sosyal anlamda da bir yakınlığa vesile olduğunu söyleyen Rektör Şahin, “Bu sosyal yakınlık da beraberinde, birlikte iş üretmeyi, sorunları işbirliği içinde çözmeyi, geleceği birlikte kurgulamayı getiriyor. Birbirine komşu şehirlerde sorunların da bir bölümü benzerlik arz etmektedir. Bu durum çözümlerin de ortak olduğu gerçeğini gözler önüne sermektedir. Amacımız, Sayın Rektörlerimizle birlikte şehirlerimize ve ülkemize faydalı olmaktır. İşbirliği içinde yaptığımız pek çok çalışma var ve bunlara yenilerini de eklemek arzusundayız” dedi.

Konuk Rektörler Prof. Karakaya ve Prof. Bağılı da, işbirliği yapılabilecek her alanda birlikte çalışmaya hazır olduklarını, her üç şehrinde gerek sosyal, gerek kültürel olarak kardeş şehirler olduğunu söylediler. Programa Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Abdülkadir Uzunöz de katıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.