Dolar 32,3694
Euro 34,9629
Altın 2.325,75
BİST 9.071,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Konya Büyükşehir Belediyesi ulaşım vizyonunu Konyalılarla belirliyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, “Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı” kapsamında Konyalıların fikirlerini almak ve ulaşım vizyonu oluşturmak …

Konya Büyükşehir Belediyesi ulaşım vizyonunu Konyalılarla belirliyor
Aksaray Anadolu AŞ
26 Kasım 2021 16:23

Konya Büyükşehir Belediyesi, “Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı” kapsamında Konyalıların fikirlerini almak ve ulaşım vizyonu oluşturmak için anket çalışması düzenliyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’nın ulaşım vizyonunu Konyalılarla birlikte oluşturmak için anket çalışması düzenliyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı” kapsamında “Konya İçin Harekete Geç” sloganıyla anket çalışması düzenlediklerini ifade etti. Konya’nın Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı’nı Konyalıların fikirleriyle oluşturmak istediklerini kaydeden Başkan Altay, hazırlanan anket çalışmasının şehrin yarınları açısından önemli olduğunu vurguladı. Başkan Altay, “Konya’mızı hemşehrilerimizle birlikte ortak akılla yönetiyoruz. Avrupa Birliği hibesi ve Dünya Bankası yürütücülüğünde İLBANK ve Konya Büyükşehir Belediyemiz tarafından uygulanacak Konya Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı kapsamında ‘surdurulebilirhareketlilik.org’ adresi üzerinden bir anket çalışması başlattık. ‘Konya İçin Harekete Geç’ sloganıyla başlattığımız çalışmada hemşehrilerimiz 5 dakikalık anketimize katılarak sürece dahil oluyor. Tüm hemşehrilerimi şehrimizin ulaşımına katkı sağlayacak anket çalışmamıza katılmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Sürdürülebilir kentsel hareketlilik planı

Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı; ulaşımda sürdürülebilirliğin; yaya, bisiklet ve toplu taşıma payının artırılması, özel araç payının azaltılması, hava – gürültü kirliliğinin ve enerji tüketiminin azaltılması, herkes için erişilebilir bir ulaşım sisteminin sağlanması, ulaşımda kaza sayısının azaltılması, güvenliğin artırılması ve daha iyi bir yaşam kalitesi sağlanması için şehirlerdeki ve çevrelerindeki insanlar ile işletmelerin hareketlilik gereksinimlerini karşılamaya yönelik tasarlanan stratejik bir plandır.

İHA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.