Dolar 32,5059
Euro 34,9169
Altın 2.447,53
BİST 9.711,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 23°C

KOSGEB Destekleri ATSO’da anlatıldı

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) destekleri vatandaşlara anlatıldı..

KOSGEB Destekleri ATSO’da anlatıldı
Aksaray Anadolu AŞ
9 Kasım 2015 11:09

Aksaray KOSGEB İl Müdürü Hakan Koçak KOSGEB’in ilk kurulduğunda sadece sanayi sektörünü destekleyen kurumun artık kobi vasfı taşıyan herkese desteklemelerde bulunduğunu söylerken yeni destekleri de ATSO Üyeleri ve vatandaşlarla paylaştıklarını dile getirdi.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş ise yapmış olduğu açıklama da; “bilindiği üzere KOSGEB Kobi proje destek programı kapsamında 30 Ocak 2015-10 Nisan 2015 tarihinde “yönetim becerilerinin ve kurumsal yetkinliklerinin geliştirilmesi-kurumsallaştırma” ve “tanınmış ürün/hizmet süreci oluşturma-markalaşma” konularında proje teklif çağrısına çıkılmıştır. Çağrı konularına toplam 2.358 adet proje başvurusu alınmış olup bunlardan 1.020 adedi ön değerlendirmeyi geçerek kurul değerlendirmesine hak kazanmıştır. Kurul tarafından yapılan nihai değerlendirme sonucu 686 adedi kurumsallaşma ve 213 adedi markalaşma olmak üzere toplam 899 adet projenin 45 milyon TL’lik bütçe ile KOSGEB tarafından desteklenmesine karar verilmiştir. KOBİ’lerin ekonomideki etkinliklerini attırılabilmesi ve uzun ömürlü olabilmeleri için rekabet güçlerini yükseltmeleri büyük önem arz etmektedir.

Günümüzde yaşanan hızlı değişimler ve yeni gelişmeler KOBİ’lerin fiyat ve kalite düşürme gibi klasik rekabet araçlarıyla rekabet edebilmelerini zorlaştırmıştır.

Bu durum işletmelerin rekabet güçlerini ve pazar paylarını arttırabilmesi için kurumsallaşmayı, marka yaratmayı, teknoloji ve yenilikçiliği gündemlerine almalarına sebep olmakta ve işletmeleri kurumsallaşma, markalaşma ve ar-ge faaliyetlerine daha fazla yatırım yapmaya zorlamaktadır.

KOSGEB, işletmelerin kurumsallaşmalarında ve marka yaratma hedeflerinde doğru stratejilere ihtiyaç duydukları gerçeğinden hareketle KOBİ’lerde kurumsallaşmanın geliştirilmesi” ve “KOBİ’lerde markalaşmaya geçiş” konu başlıklarında hedef kitlelerden gelen yoğun talep ve işletmelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda, iki yeni proje teklif çağrısına çıkmak üzere gerekli hazırlıklarını tamamlamıştır. Söz konusu proje teklif çağrıları kapsamında işletmelerin hazırlayacakları projelere 55 milyon TL’lik bir destek sağlanması öngörülmektedir.

Bu proje destekleri kapsamında bizlerde ilimizdeki Kobilerimizin yani sizlerin bu desteklerden faydalanmasını istiyoruz. Ülkemiz son yıllarsa KOSGEB aracılığı ile Kobilerimize büyük destekler vermektedir. Aksaray olarak projelerimizi üreterek bu desteklerden daha fazla yararlanmalıyız” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.