Dolar 32,5008
Euro 34,6623
Altın 2.489,23
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 27°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
27°C
Parçalı Bulutlu
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 21°C
Paz 24°C

Koyunları telef olan çiftçiye 100 koyun hediye edildi

Aksaray’ın Eskil İlçesi Dayıkuyusu Yaylasında iki hafta önce 100 koyunu nedeni henüz belirlenemeyen bir sebeple telef olan çiftçi Cuma Mutlu’nun mağduriyeti Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun girişimleri ile giderildi.

Koyunları telef olan çiftçiye 100 koyun hediye edildi
Aksaray Anadolu AŞ
17 Temmuz 2021 20:39

Aksaray Valiliği, Eskil Kaymakamlığı, Eskil Belediye Başkanlığı, Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği üyeleri tarafından temin edilen 100 koyun, çiftçi Cuma Mutlu’ya hediye edildi.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, geçimini küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ile sağlayan çifti Cuma Mutlu’nun yaşadığı olaydan dolayı kendilerinin de büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Vali Aydoğdu beraberinde Eskil Kaymakamı Erkut Pamuk, Eskil Belediye Başkanı Necati Belgemen, Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ile birlikte çiftçi Mutlu’yu Dayıkuyusu Yaylasında ziyaret etti. Temin edilen 100 koyunun üreticiye teslim edildiğini ifade eden Vali Hamza Aydoğdu; telef olan koyunlar ile ilgili inceleme ve tetkikler devam ettiğini söyledi.

Aksaray’ın yine üzerine düşeni yaptığını kaydeden Vali Aydoğdu; “Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Eskil Belediye Başkanı Necati Belgemen, Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav ile hayırseverlerden temin ettikleri koyunları mağdur çiftçimize teslim ettiler. İnşallah böyle olumsuzlar bir daha yaşanmaz. Burada önemli olan başımıza bir musibet ve bela geldiğinde çevremizdeki insanların bize el uzatmasıdır. Şehr-i Süleha Aksaray yine üzerine düşeni yaptı. Allah emeği geçen herkesten razı olsun.”dedi.

Çiftçi Cuma Mutlu ise telef olan koyunlarının Vali Hamza Aydoğdu’nun girişimleri ile yerine geldiğini mağduriyetinin giderilmesinde destek olan herkese teşekkür etti..

blank blank blank

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.