Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 20°C

Kurban Bayramı öncesi Aksaray’da önemli uyarı!

Kurban Bayramı öncesi Aksaray’da önemli uyarı!
Aksaray Anadolu AŞ
26 Haziran 2023 10:07

Aksaray Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri Kurban Bayramında kesim yerlerinin dışında kurban kesen vatandaşları uyardı.

Yetkililer belirlenen alanların dışında kurban satışı ve kesiminin yapılmasının çevre kirliliğine, gürültü ve görüntü kirliğine kötü kokuya neden olduğunu belirttiler. Ayrıca hijyenik olmayan ortamlarda yapılan bu uygulamaların halk sağlığını tehdit edeceğini ve tehlike oluşturduğuna dikkat çekildi.

Vatandaşların huzur içerisinde kurban ibadetini yerine getirmesi için oluşturulan kurban hizmetleri komisyonunda alınan karara göre cadde, sokak ve park gibi kamusal alanlarda kurbanlık hayvan kesimleri yapılamayacak. Kesim yerleri, resmi ve belediye veteriner hekimleri, belediye zabıta ekipleri ile din görevlileri işbirliğinde etkin olarak denetlenip kontrol edilecek gibi kararlar alındı.

Belediye yetkilileri Kurban Bayramında halk sağlığını olumsuz etkileyecek etkenlerin önüne geçilmesi açısından şu uyarılarda bulundu; “Kesim yeri beton, beton asfalt ve benzeri sızdırmaz malzemeden olmalıdır. Kesim esnasından çıkan kanın toprağa dağılmasını önlemek üzere hemen toprakla kapatılmalı ve gerektiğinde kireçlenmelidir. Kurbandan çıkan, kullanılmayacak olan işkembe ve diğer benzeri atıklar sızdırmaz, dayanıklı, yüksek yoğunluklu polietilen siyah torbalara 2/3 oranında konulması kötü koku oluşumunun önüne geçilmelir. ‘’ ifadelerini kullandılar. Tüm vatandaşları duyarlı olmaya davet ettiler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.