Dolar 32,3038
Euro 34,8259
Altın 2.413,91
BİST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 18°C
Açık
Aksaray
18°C
Açık
Sal 22°C
Çar 24°C
Per 24°C
Cum 19°C

Kürtaj Nedir? Neden Uygulanır?

Kürtaj Nedir? Neden Uygulanır?
Aksaray Anadolu AŞ
26 Aralık 2022 16:36

Kürtaj, bir gebeliği sonlandırmak için gerçekleşen cerrahi işlemdir. Bebek aldırma, hamileliğin sonlandırılması, Kürtaj ya da Kürtaj diye bilinen kürtaj aslında cerrahi bir şekilde yaptırılan tıbbi düşüktür.

Kürtaj ya da küretaj kelime anlamı kazıma anlamındadır. Eskiden rahim duvarı denilen metal aletler ile kazındığından küretaj yani kazıma ismini almıştır. Ancak günümüz modern tıbbında kazıma yerine rahim tahliyesi vakum aspirasyon yöntemi denilen ve rahimin iç tabakasına zararı olmayan özel yöntem artık daha fazla tercih edilmektedir.

İstenilmeyen gebeliği ya da istenen ama sağlıksız gebeliğin sonlandırılmasında uygulanan kürtaj veya küretaj yani çocuk aldırma, yasal açıdan 10 haftaya kadar ki hamileliklerde yapılabilmektedir. Büyük gebeliğin sonlandırılmasında ilaç kullanımı, hamileliğin anne hayatında tehlike arz etmesi, bebekte sakatlık durumlarından dolayı sağlık kurulu kararıyla yapılabilmektedir.

Kürtaj Hangi Durumlarda Yapılır?

Rahim içerisindeki ceninin çeşitli yöntemler ile alınması işlemidir. Kürtaj istenmeyen hamileliğin sonlandırılmasında yapılacağı gibi, istenen fakat sağlık olduğu tespit edilen hamileliğin sonlandırılması içerisinde yapılmaktadır.

Bebeğin kalp atışının durması, hamilelikte sakıncalı olan ilaç kullanımı ya da yüksek doz radyasyon maruzluğu gibi hallerde, boş hamilelik gibi embriyo oluşumu hiç görülmediği hallerde veya hamileliğin devamının anne hayatını tehlikeye atacağı hallerde de kürtaj gerekliliği doğmaktadır.

Kürtaj Öncesi Hastanın Dikkat etmesi ve Yapması Gerekenler

Kürtaj ameliyat kabul edilmemekte fakat cerrahi müdahale diye kabul edilmesi gerekli işlemdir. Konusunda uzman ve deneyimli kişilerce sterilize kurallarına uyulduğu zaman riskleri yok denilecek kadar az olur.

Kürtaj olmak için gelindiğinde sedasyon tipi anestezi yapılacak hastaların mutlaka, 4-6 saat önceden yeme ve içme bırakması gerekir. Sigara kullananlar işlem öncesinde 4-6 saat sigara içmemelidir. İşlemin gerçekleşeceği merkeze gelişinde tercihen yanında destek olacak yakınıyla gelmesi uygun olacaktır.

Kürtaj sonrası neler yapılmalı? Nelere Dikkat Edilmeli?

Kürtaj işleminden 1-2 saat sonrasında normal eme içme yapılabilmektedir. Aynı gün çok fazla bulantı yapan gıdalardan uzak durulmalıdır.

-İşlem sedasyon anesteziyle yapılırsa 6-8 saat araç kullanımı gibi dikkat isteyen aktiviteler yapılmamalıdır.

-Doktorun verdiği ilaçlar eksiksiz bir şekilde kullanılmalı, varsa kan uyuşmazlığı iğnesi kürtaj işlemini izleyen ilk 72 saat içerisinde gerçekleştirilmelidir.

-İşlemden 2 hafta sonrasında kontrole gidilmelidir.

-Cinsel ilişki kürtaj işlemini takip eden ilk 2 haftada tavsiye edilmez.

-Kürtajdan sonra aynı gün ayakta duş alınabilir fakat küvet, havuz kullanımında 2 hafta beklenilmelidir.

-Antibiyotik kullanımında alkol alınması tavsiye edilmez.

Kürtaj Fiyatları

Kürtaj fiyatlarının belirlenmesi her klinik ve doktorun vermiş olduğu karar doğrultusunda meydana gelir. Burada kullanılan malzemenin tek kullanımlık olup olmadığı, işlemin steril bir yerde yapılıp yapılmadığı ve doktoru bu konudaki tecrübesi ve yeterliliği fiyata etki eden önemli unsurlardır.

Kızlık zarı nedir? anatomik yapısı nasıldır?

Kızlık zarı iç yüzeyi mukoza denilen ağız içi yapısında bir yapıda ve vajinanın girişinden yaklaşık olarak 1-1.5 cm içerde bulunur. Vajinanın gelişimi esnasında oluşan deri kıvrımıdır. Vajina girişini tümüyle kapatmaz çünkü orta bölümde vajinal salgıların ve adet kanının dışarı akmasını sağlayan açıklık bulunur. Bilinen işlevsel fonksiyonu bulunmamaktadır.

Kızlık zarı muayenesi neden yapılır?

Kızlık zarı muayenesi kişinin hala bakire olup olmadığını saptamak için gerçekleştirilen özel bir jinekolojik değerlendirmedir.

Kızlık Zarı Dikimi Yöntemleri

Kızlık zarı dikimi yöntemi kalıcı ve geçici olarak iki şekildedir. Bu işlemler lazer ve cerrahi yöntemlerle yapılır.

-Kalıcı kızlık zarı dikimi

-Geçici kızlık zarı dikimi

Kızlık Zarı Dikimi Mümkün mü?

Günümüzde uygulanan tedavi yöntemlerinin sağlamış olduğu avantajlarla kızlık zarı dikimi ile mümkün olmaktadır. Ayrıca hastaların tedavi sürecinde bu tür ihtiyaçların karşılanmasında basit ve etkili yöntemleri öne çıkarmaktadır.

Labioplasti Neden Uygulanır?

İç dudakların aşırı olarak büyümesi tedaviye rağmen tekrar etmesi vajinal ve üriner enfeksiyonlara, iritasyona ve ağrılı cinsel ilişkiye ve hareketlerde kısıtlamaya neden olduğu hallerde labioplasti tıbbi zorunluluk olarak kabul edilir.

Labioplasti Kimlere Uygulanabilir?

Vajina iç dudaklarındaki sarkma kişilerin yaşamı olumsuz etkileyecek düzeye geldiyse ya da labioplastinin tıbbi gereklilik durumuna geldiği hallerde uygulanır. Doktorun uygun görmesi halinde cerrahi girişime engel farklı bir hastalığı olmayan her yaştan erişkin kadına uygulanır.

En İyi Labioplasti Tekniği Hangisidir?

Gelişen teknoloji ile kullanılan her teknik başarılı neticelere sahiptir. Fakat hastanın rahatlığı ve cerrahların çalışma şekillerini kolay hale getiren teknik olmasından dolayı lazer ile labioplasti işlemi çok sık kullanılan uygulamadır. Lazer teknolojisi ile ek kesilere ve dikişe gerek olmadan kısa zamanda bu işlem gerçekleşir. İyileşme zamanı oldukça kısadır. Hasta 2 gün gibi bir zamanda günlük yaşamına devam edebilir.

Labioplasti Ameliyatı Fiyatları

Labioplasti ameliyatı fiyatları ameliyatın gerçekleşeceği merkeze, ameliyat şekli, tek ya da çift taraflı oluşmamasına göre farklılaşmaktadır. Özelikle estetik amaçlı olacaksa, birlikte ek estetik operasyon olup olmaması, ne çeşit bir estetik değişiklik istendiği de fiyata etki etmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.