Dolar 32,3753
Euro 35,0108
Altın 2.325,32
BİST 9.107,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Kurtuluş semt pazarının üzeri kapatılıyor

Kurtuluş semt pazarının üzeri kapatılıyor
Aksaray Anadolu AŞ
23 Şubat 2021 11:51

Aksaray Belediyesi, vatandaşlara ve esnaflara daha konforlu bir alışveriş imkânı sunmak için Kurtuluş Pazarının üzeri kapatılıyor.

Belediye Başkanı Evren Dinçer geçtiğimiz günlerde Kurtuluş Semt pazarında incelemelerde bulunmuş bölgede bulunan vatandaşların ve Pazar esnafının talep ve önerilerini dinlemişti.

Başkan Dinçer’in incelemeleri esnasında Pazar alanında bulunan vatandaşlar ve esnaflar pazarın yenilenerek modern ve konforlu bir görünüme kavuşması talebinde bulundular. Belediye Başkanı Evren Dinçer’de Pazar alanında yaptığı teknik incelemelerin ardından Pazar alanının yenilenmesi talimatını verdi.

Belediye ekipleri Bin Metrekarelik alanın üzerinin çelik konstrüksiyon ile yenilenmesi için eski çatı aksamını söktü. Alanda yapılacak çelik konstrüksiyon çatı için teknik ölçümler yapılarak planlaması tamamlandı.

Pazar alanında yapılacak yenileme çalışmaları kapsamında üzerinin kapatılmasının yanı sıra zemininde yenilenmesi kararı alındı. Zeminde bulunan deforme olmuş betonlar ve kırılmış asfaltlar zemin iş makinaları ile kaldırıldı. Zeminin iyileştirilerek yenilenmesi için çalışma başlatıldı.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Pazar alanında yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından vatandaşların artık iklim şartlarından etkilenmeden alışveriş yapabileceklerini söyledi. Başkan Dinçer, Kurtuluş Mahallesi ziyareti sırasında esnaf ve vatandaşlardan pazar alanının üzerinin kapatılması yönünde yoğun talep aldıklarını sözlerine ekleyerek şu ifadeleri kullandı; “Kurtuluş pazarına yaptığımız ziyarette pazarda tezgâh kuran esnaflarımız kadar vatandaşlarımız da Pazar alanının yenilenmesini talep etmişlerdi.

Vatandaşlarımızın bu talepleri üzerine çalışmalarımızı başlattık. Pazar alanında öncelikle bir ön hazırlık çalışması yaptık. Pazar alanının en ideal ve verimli şekilde kullanılması için planını ve projesini oluşturarak ihale aşamasına geçtik. Kısa süre içerisinde ihale sürecini tamamlayarak çalışmalara başladık.

Pazar alanımızın Bin Metrekarelik alnının üzerini uzun ömürlü bir yapı malzemesi olan çelik konstrüksiyon ile kapatıyoruz. Şuan da eski çatı aksamının kaldırılması ve zeminin temizlenmesi itibari ile çalışmalara başladık. Hızlı bir şekilde çalışarak en kısa zamanda yepyeni görünümü ile yeni Pazar alanını hizmete açacağız’’ dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.