Dolar 32,4477
Euro 34,4513
Altın 2.489,61
BİST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 28°C
Az Bulutlu
Aksaray
28°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 24°C
Cum 21°C
Cts 20°C

Kurultayın toplanmasına ilişkin hiç bir engel yok!

MHP’deki basında çıkan “kurultay toplanmayacak” başlıklı haberler için mahkemece kurultayı toplamak üzere görevlendirilen çağrı heyetinden açıklama geldi..

Kurultayın toplanmasına ilişkin hiç bir engel yok!
Aksaray Anadolu AŞ
29 Nisan 2016 12:38

“Çankaya ilçe seçim kurulunun MHP’li muhaliflerin talebini kabul etmediği” iddiasından hareketle “15 Mayıs’ta Kurultay’ın toplanamayacağı” yönündeki habere, Çağrı Heyeti’nin cevabı “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı gerekse Çankaya İlçe Seçim Kurulunun her hangi bir engelleyici ve olumsuz kararı yoktur. Aksine olağanüstü genel kurulun toplanmasına yönelik tüm hukuki taleplerimiz karşılanmıştır. Dolayısıyla olağanüstü büyük kongrenin icrası ile ilgili olarak hiçbir engel kalmamıştır” şeklinde oldu.

Çağrı Heyeti üyesi Ali Sağır, Ayhan Erel ve Mehmet Bilgiç imzalı açıklama şu şekilde:

Kamuoyunun da malumu olduğu üzere, Milliyetçi Hareket Partisi Olağanüstü Büyük Genel Kurulu’ nun toplantıya çağrılması hususunda Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi kararı ile çağrı heyetimiz görevlendirilmiştir.

Ancak Partimiz genel merkezi kaynaklı olduğunu düşündüğümüz ve Çankaya İlçe Seçim Kurulu’ nun talebimizi reddettiği, red gerekçesi olarak da Ankara 12. Sulh hukuk Mahkemesi’ nin kararının henüz Yargıtay’ dan kesinleşmediği, bu nedenle Olağanüstü Büyük Genel Kurulunun şu aşamada yapılamayacağı yönünde kamuoyunu yanıltıcı ve yönlendirme çabası içeren haberler yapıldığı görülmüştür.  

Olağanüstü Büyük toplantının icra edilmesi amacıyla gerek Siyasi Partiler Kanunu gerekse Milliyetçi Hareket Partisi Parti Tüzüğünün ilgili hükümleri gereği, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ n dan kurultayı toplamak üzere seçilmiş delege, kurucular kurulu üye, MYK ve MDK üyelerinin listesi istenmiş ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca tarafımıza verilmiştir. Bunun üzerine, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanlığı’na ve İl Başkanlıklarına davetnameler gönderilmiş, aynı doğrultuda Çankaya İlçe Seçim Kurulu’ na da bildirimde bulunulmuştur. Çankaya İlçe Seçim Kurulu bildirimimize yanıt olarak, kurulun seçimsiz tüzük değişikliği amaçlı büyük genel kurulu toplama ile ilgili her hangi bir görevinin  olmadığı hususunu tarafımıza bildirmiştir. Bu itibarla, hem Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı hem de Çankaya İlçe Seçim Kurulu nezdinde iş ve işlemlerin tamamlanmasıyla olağanüstü büyük kongrenin yapılması hususunda hiçbir engel kalmamıştır.

Tüm açıklıkla ifade edilmelidir ki, gerek Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı gerekse Çankaya İlçe Seçim Kurulunun her hangi bir engelleyici ve olumsuz kararı yoktur. Aksine olağanüstü genel kurulun toplanmasına yönelik tüm hukuki taleplerimiz karşılanmıştır. Dolayısıyla olağanüstü büyük kongrenin icrası ile ilgili olarak hiçbir engel kalmamıştır. Bu nedenle, kamuoyunu yanıltıcı ve yönlendirici ve heyet olarak tarafımızca yapılmayan açıklamalara itibar edilmemesi hususu tekraren, önemle kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.